Noman Mubashir er klar for å inspirere studentene i HiOA med foredraget om «Veien fra avisbud til NRK-programleder». Foto: Svein Brimi
Noman Mubashir er klar for å inspirere studentene i HiOA med foredraget om «Veien fra avisbud til NRK-programleder». Foto: Svein Brimi

Fra avisbud til programleder

Noman Mubashir, kjent som journalist og programleder i NRK, ønsker å bidra med nye ideer og tanker for studentene da han er med på starten av Karriereuka ved HiOA i morgen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Man må være kreativ og ydmyk. Nettverksbygging er viktig, og ikke minst gode ideer. Det er viktig å skille seg ut og bli lagt merke til, sier Noman Mubashir. Mandag er han med og sparker i gang Karriereuka på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Arbeidsliv og karriere

Det er tredje gang Karriereuka arrangeres. Formålet med uka er at studenter skal reflektere, lage seg tanker og bli bevisste på tiden etter utdanning.

Mandag ettermiddag skal Mubashir innlede Karriereuka med foredrag i studentpuben på Samfunnet. Han vil snakke om karrierebygging, samt hvordan hans flerkulturelle kompetanse har vært nyttig i jobbsammenheng.  

— Jeg har alltid stått på og jobbet hardt for å nå målene mine. Vi har alle våre spesialfelt eller ressurser. Noen er best på politikk og økonomi, mens andre liker helse. Jeg har en verdifull flerkulturell kompetanse, noe NRK har dratt nytte av i alle år, sier Mubashir til Khrono.

Jeg har alltid stått på og jobbet hardt for å nå målene mine.

Noman Mubashir

Kompetanse og kunnskap

Språkkompetanse, kunnskap om islam og kontaktnettverk innen ulike minoriteter, er noe av det Mubashir nevner som egne fordeler.  Som muslim fastslår han at journalister med minoritetsbakgrunn gjerne tenker annerledes, og finner fram til andre vinklinger i journalistisk arbeid. I 2004 ga han ut boken «Mitt liv som Ola Noman» som handler om Mubashirs oppvekst i Norge, på godt og vondt.

— Det er en humoristisk analyse over møter mellom nordmenn og pakistanere, og ikke minst kulturkollisjoner. Budskapet er at vi må tørre å snakke om vanskelige temaer, samt bryte tabuer, sier Mubashir.

Samtidig mener han vi må le litt av oss selv, og ikke ta seg selv for høytidelig, uansett kulturell bakgrunn. Dette budskapet vil ha formidle til HiOA-studentene.

Karriereukas utvalg

Karriereutvalget for uka består av studenter fra de ulike fakultetene på HiOA. Anette Børsum er prosjektkoordinator. Hun har vært engasjert i å få med seg flest mulig.

— Mange meldte sin interesse i starten, men noen har falt av underveis. Det kommer nok av at mange gjerne er veldig aktive fra før, sier Børsum.

Børsum forteller om jevnlige møter med studentene fra de ulike instituttene og fakultetene.

— Under møtene har vi snakket om foredragsholdere og drodlet ideer på stands, forteller hun.

Farmasistudent Bao Quic Luong, medlem i karriereutvalget, mener det er nå studentene har muligheten til å møte folk fra ulike felt i yrkeslivet.

— Karriereuka knytter høgskolen mer til yrkeslivet. Videre får man nyttig informasjon om hvilke muligheter man har, sier Luong.

Knytte kontakter

Luong og Børsum forteller at utvalget har lagt vekt på at uken skal minske gapet mellom studenthverdag og arbeidsliv. 

Prosjektkoordinator Børsum mener kjente fjes fra ulike arbeidsfelt er trekkplaster for studentene.

Mandag 14. oktober

Mubashir ser fram til å holde foredrag på Samfunnet, og håper på å bidra med nye tanker og ideer som studentene kan dra nytte av.

Utover ettermiddagen kommer flere foredragsholdere. Mentaltrener Tommy Fjeldheim skal snakke om hvordan man kan tenke som en kriger, så kommer Johannes Fjose Berg for å fortelle om synlighet i sosiale medier og ens personlige merkevare. Mot slutten holder femmannsbandet The Lionheads konsert. Alt skjer i studentpuben på Samfunnet Bislet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS