simula

Aslak Tveito slutter som leder for Simula. Kyrre Lekve tar over midlertidig

Professor Aslak Tveito slutter i sjefsstillingen etter 20 år .

Aslak Tveito (t.v.) gir seg som administrerende direktør i Simula. Kyrre Lekve (t.h.) konstitueres i stillingen.
Publisert

Det skriver IT-forskningsinstituttet Simula Research Laboratory i en pressemelding.

Informatikkprofessoren Tveito har ledet Simula i over 20 år, og vil nå bruke resten av karrieren på egne prosjekter i en forskerstilling ved Simula.

Tveito, som slutter etter eget ønsker, vil fortsette å være engasjert i samarbeid med University of California, San Diego og Berkeley, opplyser Simula.

— Egne prosjekter

I en melding på sin Facebook-profil skriver Aslak Tveito beslutningen kom i sommer etter grundige vurderinger.

«Jeg har vært leder av Simula i over 20 år, og det synes jeg holder. Nå skal jeg jobbe mer med egne prosjekter og det gleder jeg meg til. Tiden som leder har vært super og jeg er veldig takknemlig overfor både ansatte, styret og eierne (Kunnskapsdepartementet) for at jeg har fått holde på så lenge. Alle har behandlet meg riktig godt hele tiden, og det har vært veldig fint å forsøke å lage en forskningslab slik jeg mener en forskningslab bør være. Intet mindre.»

Han skriver at han som Simula-leder har kunnet bruke en veldig stor del av tiden sin på egne forskningsprosjekter og andre engasjementer.

«Etterhvert har det blitt klart for meg at det var disse andre oppgavene jeg har mest lyst til å holde på med og dermed er tiden inne for et lederskifte. Jeg skal fortsatt jobbe på Simula som forsker men også bruke mer tid på eksterne engasjementer.»

Kyrre Lekve tar over

Viseadministrerende direktør Kyrre Lekve konstitueres i stillingen som administrerende direktør med virkning fra 1. januar 2023.

Marinbiologiforskeren har lang erfaring fra flere sider av bordet i Forsknings-Norge. Han var blant annet statssekretær for Tora Aasland (SV) da hun var forsknings- og høyere utdanningsminister i Stoltenberg-regjeringen.

Lekve ble assisterende direktør i forskningsinstituttet Nifu i 2012, og har vært nestleder i Simula siden 2015.

Tidligere i høst ga Lekve ut boka Kunnskapsdebatt på villspor. Der slo han hardt mot venstresidens politikk for høyere utdanning og forskning de siste tjue årene.

Powered by Labrador CMS