Odd Magne Bakke har blitt ny dekan ved Universitetet i Stavanger. Bildet er fra da han vitnet under rettssaken mot Nils Rune Langeland. Foto: Tove Lie

Bakke blir ny dekan ved UiS

Ny dekan. Odd Magne Bakke går fra stillingen som instituttleder ved samme fakultet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På styremøtet til Universitetet i Stavanger (UiS) onsdag var et av punktene på dagsorden «ansettelse i åremålsstilling som dekan ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora.»

Rektor ved UiS, Klaus Mohn, opplyser til Khrono at den som ble ansatt som ny dekan er Odd Magne Bakke.

Kommer fra jobb som instituttleder

— Jeg er fornøyd og gleder meg til å begynne, sier Bakke til Khrono.

Han går da fra stillingen som instituttleder for institutt for kultur- og språkvitenskap som ligger under samme fakultet. Bakke har vært instituttleder i fem år.

På enkelte områder skal vi være blant de fremste i verden.

Magne Bakke

Før dette har han hatt ulike vitenskapelige stillinger ved det som nå heter VID vitenskapelige høgskole, avdeling Stavanger.

Viktig at ansatte trives

Bakke sier at noe av det viktigste for han som dekan er at de ansatte trives. Han trekker også fram viktigheten av å utdanne relevante og attraktive kandidater for yrkeslivet og at det produseres forskning av høy internasjonal kvalitet.

— På enkelte områder skal vi være blant de fremste i verden, sier Bakke.

Han legger til:

— Jeg ser fram til å være med å videreutvikle fakultetet slik at det i enda større grad lykkes med å realisere UiS sine ambisjoner om høy kvalitet.

Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved UiS består av tre institutt og tre sentre. Fakultetet har lærerutdanninger på alle nivå samt utdanninger innenfor språk, idrett, religion, historie og spesialpedagogikk.

Vitnet mot Langeland

Bakke var i en periode nærmeste leder for den avskjedigede professoren Nils Rune Langeland, og vitnet i 2018 mot han, i den mye omtalte rettssaken, der Langeland mente han hadde blitt oppsagt på ulovlig grunnlag.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS