Dekanvalg
Bekrefter at han ønsker ny periode som Nord-dekan
Nord universitet har lyst ut stillingen som dekan for lærer og kunst- og kulturfag fra 1. januar 2023.
Egil Solli ønsker en ny periode som dekan for Fakultet for lærerutdanning, kunst- og kulturfag ved Nord universitet. Det bekrefter han i et intervju med avisa Innherred.
— Dette er en givende jobb med gode medarbeidere som virkelig står på. Å få jobbe med utdanning, forskning og formidling, og bidra til utvikling av skole- og barnehagesektoren, samt det å få bidra med ny kunnskap og samarbeide med disse institusjonene - og ikke minst få være med på å bygge opp et helt nytt universitet er noe jeg ønsker å fortsette med, sier han til avisa.
«En krevende sak»
Det er fremdeles et par uker til søknadsfristen går ut 10. august, men Solli bekrefter at han vil være en av søkerne.
Jobben har han hatt siden 2018. Da overtok han etter Sarah J. Paulson som skulle begynne i ny jobb ved OsloMet. Først var han konstituert dekan, før han i oktober ble ansatt i en åremålsstilling som nå går ut.
I de fire årene som har gått siden har det stormet rundt et av studiestedene som fakultetet har ansvaret for, nemlig Nesna. Solli kaller det «en krevende sak».
— Det ble gjort et styrevedtak om å avvikle lærerutdanninga der oppe og det var en vanskelig beskjed å få for alle der. Så bestemmer den nye regjeringa at det skal omgjøres og nå jobber vi knallhardt sammen med studenter og ansatte som i lang tid sto i en vanskelig situasjon. Heldigvis stoppet det aldri opp på Nesna, og jeg ser positivt på utviklingen der, sier Solli til Innherred.
Lang erfaring
Solli har lang erfaring fra lignende stillinger tidligere. Under den midlertidige organiseringen av Nord universitet etter fusjonen i 2016 var han også dekan for lærerutdanningen, og før det i åtte år ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.
Fakultetet han skal lede er et av fem ved Nord universitet, og er hjem til en av landets største lærerutdanninger, 3500 studenter og 350 ansatte.
Nyeste artikler
— Det hadde vore ein draum å få Maria Toft som statsråd
Doktor først, verdensmester i jiu-jitsu etterpå
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner
Menneskene først: Teknologiens sanne verdi ligger i å forstå virkelige problemer
Klar for et kvantesprang?
Mest lest
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk
Bekymret over norske politikeres lave utdanning
Han underviser for tomme saler. Vil ha studentene tilbake på campus
Svindlerne fikk napp hos Sintef. 9 av 25 ga fra seg passord