BI rangert som beste handelshøgskole

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Handelshøyskolen BI, campus i Oslo, Nydalen. Foto: Ragnhild Vartdal

Financial Times rangerer Handelshøyskolen BI som Norges beste handelshøgskole for femte året på rad i deres «European Business School ranking 2019». Det skriver BI i en pressemelding.

Skolerangeringen er en vektet sammenstilling av fem programrangeringer Financial Times publiserer gjennom året; MBA, Executive MBA, Master in Management (MIM), bedriftsinterne programmer og kortvarige videreutdanningsprogrammer.

BI klatrer en plass fra 2018 til en 36. plass blant 95 europeiske skoler som har kommet med på listen.

— Det er en anerkjennelse av det gode arbeidet til hele organisasjon og en ny bekreftelse på at BI er en handelshøyskole i det europeiske toppsjiktet i det som er en av de mest grundige vurderingene av utdanningsprogrammer i verden, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI i pressemeldingen.

Norges Handelshøyskole (NHH) havner et par plasser bak BI, på en 39. plass. Det er samme plassering som i fjor for NHH.

— En utfordring er at mange europeiske handelshøyskoler har programmer og samarbeidspartnere utenfor egne landegrenser, der faktorer som kandidatlønn og utenlandsk deltakelse gir stor uttelling på rangeringen. Trass dette, ligger NHH svært godt an når vi sammenligner oss med Europas beste handelshøyskoler, sier rektor Øystein Thøgersen i en pressemelding.

Handelshøgskolene som troner øverst på rangeringen er HEC Paris, London Business School og Università Bocconi i Italia.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS