Handelshøyskolen BI

BI-styret sa ja til å ta opp kampen om jusstudentene

Handelshøyskolen BI øker ambisjonsnivået og skal utvikle både bachelorgrad og mastergrad i rettsvitenskap.

BI-rektor Inge Jan Henjesand har fått klarsignal fra sitt styre om å utvikle et femårig løp for rettsvitenskap ved BI.
Publisert Oppdatert

I mai bestemte et flertall på Stortinget å fjerne monopolbestemmelsene for rettsvitenskap, psykologi og teologi. Det betyr at andre universiteter enn Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og UiT kan tilby master i rettsvitenskap, etter en endring av den såkalte gradsforskriften.

Flere andre universiteter har uttrykt interesse for å benytte seg av muligheten dette byr på, blant dem Handelshøyskolen BI som i lang tid har ytret et ønske om å opprette et masterstudium, spesifikt rettet mot forretningsjuss.

Tanken har vært å opprette en toårig mastergrad i rettsvitenskap for studenter som har tatt en bachelorgrad i rettsvitenskap andre steder i landet. Den planen utvides nå.

— Siden 90-tallet har vi utviklet et sterkt fagmiljø innenfor forretningsjuss og vi har i dag bachelorstudier i forretningsjuss og økonomi og masterstudium i juss og økonomi. Nå ønsker vi å ta det et skritt lenger, sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

Søker Nokut-godkjenning

Styret ved BI vedtok i forrige uke å utvikle en bachelorgrad i rettsvitenskap. Med den påtenkte mastergraden ser BI for seg å kunne tilby studentene en tre pluss to-modell - treårig bachelorgrad og en toårig mastergrad i rettsvitenskap.

Ifølge rektoren har arbeidet med mastergraden kommet lenger og administrasjonen jobber nå med søknaden til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut). Høgskolen har tidligere tatt sikte på oppstart høsten 2022. Ifølge Henjesand vil det avhenge av hvordan søknadsprosessen går.

Arbeidet med det ferske vedtaket om å opprette en bachelorgrad i rettsvitenskap er så vidt begynt.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Vil konkurrere om noen studenter

BI-styret peker på jusstudiets relevans og den stadig økende viktigheten av forretningsjuss i næringslivet, i økonomifagene og i samfunnet for øvrig som bakgrunn for vedtaket.

Henjesand er tydelig på at gradene skal ha en tydelig BI-profil.

— Vi skal ha en tydelig handelshøyskole-profil med tunge innslag av forretningsjuss. Dette er noe næringslivet etterspør og som vi vet at det er behov for.

— Tar dere opp kampen med de andre universitetene om jusstudentene, eller tror du dette vil tiltrekke en ny type student?

— Begge deler. Det er naturlig at vi konkurrerer om noen studenter, men vi retter oss mot dem som ønsker en forretningsjuridisk profil på graden sin, sier Henjesand.

Powered by Labrador CMS