Studentleder på Uit, Daniel Hansen Masvik, svarer OsloMets Bjørn Harald Hegreberg Garborg. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Skal flertallet få valse over mindretallet?

Klimastreik. Det er ikke de studenttillitsvalgtes jobb å oppfordre studenter til å forlate forelesningssalen for klimaets beste.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå har jeg uttalt meg kritisk mot å oppfordre til klimastreik blant studentene. Jeg mener klimakrisen overvinnes med teknologisk utvikling og fokus på bærekraftsmålene. Enhver student som er personlig overbevist om det er rett å streike bør streike, det skal studentene få bestemme selv. Jeg mener ikke det er de studenttillitsvalgtes jobb å oppfordre studenter til å forlate forelesningssalen for klimaets beste.

La oss vise at uenighet og takhøyde er sunt.

Daniel Hansen Masvik

Men nok om det. Det vi ser i svaret fra Bjørn Harald Hegreberg Garborg et perfekt eksempel på den kritiske mangelen på takhøyde i student-Norge. Jeg kan forsikre lederen ved OsloMet at jeg er langt ifra alene om å være kritisk til en uforbeholden støtte av klimastreik, det er bare ikke noe ønske om å uttale den meningen. Men denne responsen forstår jeg det godt.

Uenighet er ikke farlig. Garborg får det i sitt innlegg til å virke som at hver gang jeg er uenig og sier noe annet enn NSO eller andre store institusjoner gjør jeg noe galt. Student-Norge vinner på nyanse og takhøyde, men dette er visst ikke helt greit for Bjørn Harald.

Den norske studentbevegelsen har et problem med takhøyde og meningsmangfold, noe NSO til all honnør jobber for å forbedre, dette jobber Bjørn Harald imot med sitt innlegg. La oss vise at uenighet og takhøyde er sunt, jeg er uenig med deg, Bjørn Harald, jeg synes likevel at du gjør en god jobb og er en flink fyr. Bare fordi jeg er uenig med deg betyr ikke har jeg har feil.

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS