Studentleder på OsloMet, Bjørn Harald Hegreberg Garborg. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Studentenes klimastreik

Studentkamp. Studentleder ved UiT Norges arktiske universitet, Daniel Hansen Masvik, liker ikke streik. Her får han pepper av OsloMet-leder Bjørn Harald Hegreberg Garborg.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«La oss kjempe den kampen sammen» sier Daniel Hansen Masvik, idet han deler mennesker i klimafanatikere og andre, og ikke legger opp til samarbeid på noen som helst måte. Resten av student-Norge samarbeider om veldig mange saker, det er som oftest Studentparlamentet ved UiT som trekker seg bort.

Resten av student-Norge samarbeider om veldig mange saker, det er som oftest Studentparlamentet ved UiT som trekker seg bort.

Bjørn Harald Hegreberg Garborg

«Det er potensielt en forsker utdannet ved et norsk universitet som skal utvikle teknologien som redder jorda vår.» Vel, kanskje det, men det er ikke nødvendigvis en forsker som setter i gang det politiske hjulet som gjør at klima blir høyere prioritert. Det er det vi som må gjøre, vi som bryr oss. Du sier du bryr deg om miljøet, og det tror jeg deg på, men du ønsker ikke å vise det gjennom en streik. Hvorfor ikke? Når det kommer til miljøaktivisme, er Greta Thunberg et ypperlig eksempel på at en streik skaper oppmerksomhet om temaet, og viser at vi bryr oss.

Jeg leser innlegget ditt som om at om studenter streiker en tilfeldig valgt dag, så går vi glipp av kunnskapen eller forskningen som gjør at vi en dag redder kloden vår? Det synes jeg er å ta litt hardt i. Vi har vel alle skulket en skoledag i ny og ne, uten at vi da trenger å få skylden for klimakrisen?

Dette handler ikke om å oppfordre student-Norge til inaktivitet, det handler om å oppfordre student-Norge til å vise at de bryr seg.

Til sist: skal du fremstå som noe tillitsvekkende i denne saken, er miljøfanatikere et dårlig valg av ord.

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS