Leder av Studentparlamentet ved UiT ser ikke at det er noe klart mål for klimastreiken. Bilde fra OsloMet. Foto: Fanny Bu

Når miljøfanatikere forsøker å lure studenter ut av høyere utdanning

Klimastreik. Norge er et lite land som utgjør kun en drøy promille av verdens utslipp. Det er ikke norsk ungdoms inaktivitet som kommer til å snu den katastrofale utviklingen vi ser i klimaet, skriver leder av Studentparlamentet ved UiT - Norges arktiske universitet, Daniel Hansen Masvik.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

4. mars oppfordrer Nini Ingelin Festvåg og Silje Moen alle landets studenter til å streike slik at vi får reddet jorden fra klimakrisen. Jeg er selvfølgelig helt enig i at vi står ovenfor en utfordring på global skala med klimakrisen men å foreslå en fullstendig stopp for høyere utdanning på ubestemt tid er skremmende ineffektivt.

Hvor skal en slik streik stoppe? Hvor lenge mener man at studenter skal utebli fra studiene sine?

Daniel Hansen Masvik

Hensikten med høyere utdanning er å opplyse, utdanne og danne, et formål jeg regner med miljøfanatiker eller ei kan stille seg bak. Hvorfor innleggsforfatterne ønsker en full stopp i dette forstår jeg ikke. Det jeg gjennomgående ser fra de som ønsker en storstilt «klimastreik» er at det ikke er noe definert mål for streiken. Hvor skal en slik streik stoppe? Hvor lenge mener man at studenter skal utebli fra studiene sine?

Norge er et lite land som utgjør kun en drøy promille av verdens utslipp. Det er ikke norsk ungdoms inaktivitet som kommer til å snu den katastrofale utviklingen vi ser i klimaet. Det er potensielt en forsker utdannet ved et norsk universitet som skal utvikle teknologien som redder jorda vår.

Klimaforskning er et høyt prioritert felt i UH-sektoren, det er der kampen mot et stadig verre klima skal vinnes. Å fjerne landets studenter fra dette gjør ingenting annet enn å motvirke den kampen jeg gjerne vil kjempe sammen med medlemmene fra bærekraft- og miljøpolitisk utvalg.

La oss heller kjempe den kampen sammen istedenfor å oppfordre hele student-Norge til inaktivitet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS