Processed with VSCOcam with m3 preset Foto: Jon Dahl

SiO - S for samskipnaden, og student da

I Oslo og Akershus reageres det på at helsetilbudet til studentene kanskje må flyttes permanent fra tilholdet fra det som heter Blindern ved Universitet i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nylig kom det frem at Samskipnaden i Oslo og Akershus sin helseavdeling (SiO Helse) er nødt til å flytte sine lokaler på Blindern på grunn av oppussingsbehov og plassmangel. Det ble også gjort kjent at det ikke er sikkert at SiO Helse kommer tilbake til Blindern. Skal virkelig en av Norges største utdanningsinstitusjoner ikke legge til rette for helsetjenester der studentene er? Skal virkelig SiO godta at helsetilbudet blir mer utilgjengelig for så mange av sine semesteravgiftsbetalende studenter?

Studenter er ikke bare et tall eller en budsjettpost som kan strykes eller flyttes. Studentenes helse er ikke noe man kan runde av i kroner og øre eller sette en prislapp på. At studentene trives og har det bra burde være uvurderlig. Det bør være et evig jag etter å tilrettelegge for studentene på best mulig måte. Spesielt når man vet at hele 1 av 5 sliter med psykiske symptomplager og frafallet fra studier er høyt.

Vi vet alle at jo mer tiltak det er å gå til legen eller oppsøke hjelp, dess større sjanse er det for at man dropper det. En liten faktor som det å måtte dra ned til sentrum i stedet for å kunne rusle fra lesesalen kan ha mye å si for mange. Det å frarøve studenter denne muligheten er som å ta to skritt tilbake- tilbudet burde forbedres, ikke svekkes.

SiO Helse har som mål å være «nær, målrettet og oppfinnsom». Nærhetsprinsippet burde veie tungt, og SiO burde etterstrebe en helsetjeneste som er nær og tilgjengelig for studenter flest. Det er absurd hvis BI og HiOA har helsetjenester i nærheten av campus mens Blindern ved universitetet som huser mesteparten av hovedstadens studenter ikke har det.

Det er kritikkverdig at SiO og universitet ikke har klart å enes om noe som er til studentenes beste, men heller krangler om prislappen og hvem som skal ta regningen. På den ene siden er SiO som har som hovedmål å tilby tjenester til studenter som bedrer studiehverdagen. På den andre siden er en av Norges største utdanningsinstitusjoner som midt i sitt satsningsår på «læringsmiljø» ikke prioriterer studentene sine.

Skal virkelig en av Norges største utdannings-institusjoner ikke legge til rette for helsetjenester der studentene er? 

Kaja Elisabeth de Ru

Studentenes helse burde være høyeste prioritet, for både universitetet og SiO. Hverken studenter, SiO eller universitetet er tjent med et tomt bygg som ingen kan bruke. Bygget må pusses opp og startskuddet for det bør være den dagen SiO Helse flytter ut. Universitetet og SiO må sammen ta ansvar for at tilbudet kommer tilbake til Blindern så fort som mulig.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS