æresdoktorat

Blir æresdoktor. Jo Nesbø hedres av gresk universitet

Forfatter Jo Nesbø mottok den ærerike akademiske tittelen i Athen. 

Fra Doktor Proktor til æresdoktor. Jo Nesbø er kjent som en av verdens mestselgende krimforfattere. Han står også bak barnebokserien om Doktor Proktor.
Publisert Oppdatert

Det er Universitetet i Vest-Attika i Athen som nå har tildelt den norske forfatteren æresdoktorat. Universitetet er Hellas’ tredje største. Jo Nesbø hedres for sin store litterære produksjon og bidraget til lesing og leseglede gjennom 25 år. 

Når nye lesere

Ifølge begrunnelsen fra universitetet utforsker Nesbø tradisjonelle verdier i dagens samfunn, der teknologiske endringer også påvirker kriminaliteten.

Jo Nesbø æresdoktor
Jo Nesbø utnevnes til æresdoktor.

Nesbø skriver «med et tempo som på en nesten filmatisk måte fanger de stressende og uvanlige situasjonene karakterene hans møter», heter det videre.

Som grunnlag for utnevnelsen, som fant sted i Athen torsdag, peker universitetet på at Nesbø er blitt en ambassadør for lesing og leseglede, som hele tiden når nye lesere i alle aldre.

50 språk

Jo Nesbøs krimfortellinger er oversatt til mer enn 50 språk og har solgt over 50 millioner bøker. Nesbø er også kjent for barnebokserien (og filmene) om Doktor Proktor. I tillegg har han gjort seg bemerket som vokalist og låtskriver i popgruppa Di Derre.

 Nesbø er utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole.

Powered by Labrador CMS