«Bråstopp» for fri flyt av forskere og studenter?

Professor Peter Ørebech ved UiT Norges arktiske universitet lurer på når det blir bråstopp for fri flyt av forskere og studenter i Europa slik rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo varslet i en blogg etter Brexit. Ørebech har ikke fått noen beskjed fra sine samarbeidspartnere.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor ved Universitetet i Oslo har annonsert en «bråstopp» for utviklingen mot fri flyt av forskere og studenter i Europa. Rektor har ennå ikke kunngjort datoen for denne bråstopp.

Les også rekotr Ole Petter Ottersens innlegg: Vond dag for forskning og utdanning

Det er bra fordi da kan jeg skrive videre på mitt bidrag til prosjektskisse som innbefatter britiske, islandske og danske forskere. Jeg satt akkurat med en bunke eksamensbesvarelser fra mine islandske studenter. Heller ikke her har jeg fått noen beskjed om bråstopp, men hva vet jeg, den kommer sikkert når rektor sier det. 

Jeg har liggende en invitasjon fra Universitetet i Dundee om forskeropphold i 2016/17, Heller ikke her har jeg fått noen forlydender om at invitasjonen er kansellert. Men igjen jeg er kun en menig forsker, så hva vet vel jeg om de mange ulykker som Europa vil vederfares av at britene vil ut av ‘EU.

Siden rektor skriver om Europa så mener han vel de land som er medlem av Europarådet (Council of Europe), dvs. de 48 medlemsland pluss Hviterussland (som ikke er medlem, men som vel anses som en del av Europa).

Kan rektor Ole Petter Ottersen forklare
hva de forventede vanskelighetene består i?

Peter Ørebech

Jeg har hatt samarbeid med en russisk kollega, lenge før EU ble en føderal stat. Ingen la seg noen sinne bort i hva vi forsket på eller reiser til og fra Moskva.

Kan rektor Ole Petter Ottersen forklare hva de forventede vanskelighetene består i f.eks. i mitt samarbeid med Russland (som et eksempel utenfor EU), med Storbritannia og Island som er et resultat av Brexit, var jeg takknemlig for svar.

Les også svar fra Ole Petter Ottersen: Brexit dreier seg om noe større

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS