Debatt Eyvind jørgensen schumacher

Campus Romerike: Et godt vedtak for OsloMet – et viktig vedtak for hele storbyregionen

OsloMet viser at universitetet tar egen strategi på alvor, og vil bli et arbeidslivsuniversitet for hele storbyregionen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

OsloMets styrevedtak 12. mars i fjor utløste begeistring og et stort engasjement på Romerike og i Gardermoregionen. OsloMet viser at universitetet tar egen strategi på alvor, og vil bli et arbeidslivsuniversitet for hele storbyregionen.

Vi forstår at styrets vedtak om å etablere en ny fullverdig campus kan skape usikkerhet. Mange vil være opptatt av om det er deres fagmiljø, institutt eller fakultet som skal flytte. Usikkerheten kan forsterkes ved at ting gjøres i gal rekkefølge. Et eksempel er å be ansatte ta stilling til flytting før de er presentert for alternative konsepter og muligheter.

Denne uka sender vi over intensjonsavtale med OsloMet. Det innebærer at vi forplikter oss til en dialog for å skape en mulig fullverdig campus. Andre kommuner på Romerike vil gjøre det samme. I intensjonsavtalen viser vi også hva vi kan by studenter og ansatte, og hva det vil bety for hele regionen å få en fullverdig universitetscampus.

Vi vet at det er vi som må vise ansatte og studenter hva vi kan by på. Vi jobber nå veldig intensivt med å utforme et inspirerende og solid konsept, og som vi tror vil inspirere og motivere fagmiljøer til selv å være med på å forme den neste campusen i storbyregionen.

For oss handler det om et byutviklingsprosjekt i sentrum av Jessheim med forventninger og stort engasjement i hele kommunen. På mange måter vil vi bygge Jessheim sentrum på nytt, og med en universitetscampus som en premissgiver for videre byutvikling.

Vi ønsker at Jessheim skal bli en studentby, med en attraktivt og kompakt campus. Det skal være kort vei for studentene til det de trenger, og fagmiljøene skal ha muligheter for samspill seg imellom og med samarbeidspartnere. Vårt konsept tegner vi nå ut sammen med arkitekter, og vi kommer til å presentere for OsloMet innen kort tid.

(les videre under AnnonseN)

Last ned Khrono-appen og få varsel om den viktig debatt og nyheter.
Last ned til iPhone - Last ned til Android
-

På mange måter vil vi bygge Jessheim sentrum på nytt, og med en universitetscampus som en premissgiver for videre byutvikling.

Eyvind Jørgensen Schumacher, ordfører i Ullensaker kommune

Vi skal begeistre, og vi skal få fram gevinstene for OsloMet, for ansatte, studenter og samarbeidspartnere, ved å velge oss. Det er der vi er nå i prosessen. OsloMet har selv bestemt hvordan prosessen skal være, men selvfølgelig med utgangspunkt i styrets beslutning av 12. mars som sier at en fullverdig universitetscampus skal lokaliseres til Romerike.

Prosessen er i tråd med de krav staten setter til viktige strategiske beslutninger som en ny fullverdig campus vil være for OsloMet. I Stortinget i fjor sa statsråd Asheim at han ikke ville legge seg opp i hva styret ved OsloMet beslutter, men vil følge med på om vurderingene gjennomføres i tråd med regelverk som gjelder for beslutningene.

I Jessheim sentrum er det mulig å få til en by-campus hvor studenter og ansatte vil prege byens sosiale liv i fult monn, med gåavstand til kultur, idrett, velferdstilbud og med studentboliger tett på. Vi har kanskje landets beste mobilitetsløsninger, med togstasjon 2 minutter fra en kommende campus og landets største flyplass 10 minutter unna.

I den raskeste voksende delen av storbyregionen vil OsloMet virkelig kunne bidra til å realisere egen strategi om å bidra til bærekraftig, inkluderende utvikling av storbyregionen. Alt dette ønsker vi å begrunne og skape entusiasme om i perioden frem til endelig beslutning.

Vi ser virkelig frem til å delta i en dialog med styret og ledelsen ved OsloMet om det som er vårt konsept, og hvordan det kan tilpasses det ansatte og studentene ønsker. Vi vil også legge opp til en åpen og inkluderende kommunikasjon for å engasjere ansatte og studenter. Vi vil derfor gjøre vårt konsept og utredningsgrunnlag enkelt tilgjengelig for alle på en egen nettside for campusprosjektet som snart er oppe og står.

Alt dette gjør vi for å bidra til et best mulig vurderingsgrunnlag for styrets vedtak om en ny fullverdig campus på Romerike. Det viser viktigheten av styrets vedtak for oss på Romerike, men er også det OsloMets ansatte og studenter fortjener når de skal være med å skape den neste campusen i storbyregionen.

Powered by Labrador CMS