Flere bussavganger og bedre tilbud fra samskipnaden er blant studentenes krav for å gjøre Kjeller mer attraktiv som campus. Foto: Eva Tønnessen

Sett av midler til å bedre studentmiljøet på Kjeller

Studentmiljø. Halvparten av pengene OsloMet sparer på å bli på Kjeller må settes av til studenttiltak, skriver studentleder Bjørn Harald H. Garborg ved OsloMet.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På styremøtet til OsloMet torsdag 25.oktober ble det fattet et vedtak om at universitetet skal fortsette sin virksomhet på Kjeller. Dette er på en side dårlig nytt, da mange av studentene og ansatte hadde håpet på et nybygg med innovative areal og godt studenttilbud i Lillestrøm, men på den andre siden så åpner det seg muligheter for å videreutvikle Kjeller til å bli en levende og attraktiv campus å være på.

Veien til å gjøre Kjeller til en attraktiv campus begynner i dag, ikke i 2021.

Bjørn Harald H. Garborg

OsloMet vil fra 2019 spare inn 17 millioner i året på den nye avtalen med Hemfosa, og da mener vi at det er rett og rimelig at halvparten av disse, 8,5 millioner settes av og øremerkes til studentrettede tiltak, slik som Julie Iversen (studentrepresentant i styret, red.anm.) fremmet for styret. Rektor uttrykte seg positivt til forslaget, og vi håper rektor følger opp dette ved at vi får se tiltak allerede i budsjettet som skal vedtas i desember.

Skal Kjeller bli den levende campusen vi ønsker den skal være, så må det utenomfaglige prioriteres fremover. Vi ser gjennom undersøkelser at Kjeller-studentene er generelt veldig fornøyde med det faglige innholdet slik det foreligger i dag. Oppussing av bygningsmassen og utvikling av studieprogrammene skal derfor komme utenom de 8,5 millionene vi krever til studenttiltak.

I tillegg har OsloMet, jf. UH- loven §4.3 et overordnet ansvar for studentenes læringsmiljø, og skal i samarbeid med samskipnaden legge til rette for et godt studentmiljø. Vi mener at å ikke sette av midlene slik vi krever, vil være direkte uansvarlig, da Kjeller har et stort behov for et styrket læringsmiljø og styrkede velferdstjenester.

Det må være hyppige bussavganger hele dagen, og tilbudene fra samskipnaden må bedres og gjøres tilgjengelige. Per i dag har Kjeller-studentene ingen tilbud fra samskipnaden bortsett fra kantinetilbudet, som også er alt for dårlig, da den stenger klokken 16, og det ikke er andre tilgjengelige butikker eller matsteder innenfor 10 minutters gange.

Veien til å gjøre Kjeller til en attraktiv campus begynner i dag, ikke i 2021.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS