Leder og nestleder ved Studentparlamentet UiT, Daniel Hansen Masvik og Martine Tennholm, vil at den neste lederen i NSO skal representere hele landet, ikke bare Oslo.

Er leserne av Universitas Norges studenter?

NSO-valg. Hvis det å være leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo og ha vokst opp i Oslo fører til at man anser leserne av Universitas som «den sanne studentmassen», vil det ikke være i UiTs interesse at Susann Andora Biseth-Michelsen er leder av Norsk studentorganisasjon.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nyeste lederkandidaten til Norsk Studentorganisasjon (NSO), Susann Andora Biseth-Michelsen, gjorde noe litt eget i annonseringen av sitt kandidatur. Hun gikk til Universitas for å «gå dit studentene leser». Vi har noen nyheter til Biseth-Michelsen.

Universitas er en avis for studentene i Oslo og gis ut der. Avisen dekker saker som Oslo-studentene trekker frem. Studentene ved UiT Norges arktiske universitet, som leser nyhetssaker om studentlivet, leser Khrono.

Å hevde at «studentene» er gruppen som leser Universitas bekymrer oss, og vi håper Biseth-Michelsen ønsker å representere studentene i hele Norge, ikke bare studentene i Oslo og Akershus.

I år har Studentparlamentet UiT fått merke hvordan det er når NSO er fraværende. Vi er bekymret for at dette videreføres om Biseth-Michelsen forplikter seg til et slikt syn på den norske studentmassen.

Biseth-Michelsen blir i sitt intervju videre spurt hvordan NSO-landsmøtet skal klare å skille mellom lederkandidatene. Vi kan forsikre om at en leder som ser hele Norge, og ser studentene fra nord og sør, øst og vest, kommer til å bli sentralt for oss. Per nå ser det ut som om dette er en måte vi i hvert fall kan skille henne fra resten av kandidatene.

Khrono rettet nylig oppmerksomhet mot at det er mange lederkandidater som sogner til Oslo. Der svarte en av oss at det ikke har noe å si hvor kandidatene kommer fra. Det begynner vi å tvile på nå.

Hvis det å være leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo og ha vokst opp i Oslo fører til at man anser leserne av Universitas som «den sanne studentmassen», vil det ikke være i UiTs interesse at hun er leder av NSO.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS