Studentledernes jul:

Daniel Hansen Masvik er parlamentsleder ved UiT. Foto: SP-UiT
Daniel Hansen Masvik er parlamentsleder ved UiT. Foto: SP-UiT

Daniel Hansen Masvik: — Vi kan faktisk ikke vinne hele tiden

Studentlederjul. Det har vært mange små og store seire i 2018, og at man ikke har klart å stoppe stipendordningen, betyr ikke at mobiliseringen rundt saken ikke har vært en seier, mener studentleder Daniel Hansen Masvik ved UiT.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Studentlederjul

Vi har stilt en rekke studentledere fra rundt om i landet de samme spørsmålene. De har fått i oppgave å holde seg innenfor en tweed når de besvarer hvert spørsmål.

I løpet av julen kommer vi til å publisere hva det er de har svart.

De har fått beskjed om å fatte seg i korthet, men ettersom de er studentpolitikere, er det ikke alle som har klart det.

  • I dag: Daniel Hansen Masvik, Leder av studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet.
  • I morgen: Kristoffer Bakke, eksternansvarlig, NHHS.

Du kan lese alle intervjuene her.

Daniel Hansen Masvik er leder av Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet. Han har 1,5 år fartstid i studentbevegelsen.

1. Hva studerer du og hvorfor?

Jeg studerer master i lærerutdanning 1.-7. trinn, fordi jeg tror at et godt liv starter med en god utdannelse og den gode utdannelse vil jeg bidra til. Jeg har sett mange barn som blir neglisjert og stuet vekk siden de er for vanskelige å ha med å gjøre i klasserommene, ofte gutter, her ønsker jeg å utgjøre en avgjørende forskjell.

2. Hva er den største studentpolitiske seieren i året som gikk - lokalt?

Vi har hatt mange små og løpende seire i år men vi viderefører en del godt arbeid fra tidligere arbeidsutvalg og setter i gang prosjekter som kommende arbeidsutvalg skal få se fullført så seieren ligger alltid hos de engasjerte studentene hos UiT. For å konkret nevne noen seire så kan jeg trekke frem en knakende god avtale med Kondomeriet og virkelig fått satt seksuell helse blant studenter på dagsorden. Vi har lagt mye arbeid å sørge for godt samarbeid mellom listene i Studentparlamentet, det er viktig at man kan være blodig uenig om politikk og så gå ut og ta en øl sammen etterpå, her føler vi at vi gjør stadige fremskritt.

3. Samme nasjonalt?

Jeg er svært fornøyd med arbeidet som ble gjort rundt den endringen av stipendordningen, selv om dette ikke gikk helt veien var det en seier for studentbevegelse med hvordan vi klarte å utgjøre en sterk og samlet front mot noe vi var uenig om, dette kommer godt med videre. Så kom det jo på tampen av denne saken melding om at det skulle bli en saftig økning i studentboliger som i seg selv er en stor seier for student-Norge.

For å trekke frem et område som kan virkelig satses på så kommer jeg igjen tilbake til førstesemestersamtaler.

Daniel Hansen Masvik

4. Hva blir den viktigste saken lokalt hos dere i 2019?

Den viktigste saken hos oss resten av studieåret blir å jobbe for en solid valgdeltakelse blant studentene ved UiT, studentdemokratiene har mye å gå på her og dette er en viktig bekreftelse på at arbeidet vi gjør er synlig og merkbart. Derfor kommer vi til å legge mye energi i en god og engasjerende valgkamp. Vi kan ikke bare jobbe med valg resten av året, en av de mer politiske sakene vi kommer til å satse skikkelig på er innføringen av førstesemestersamtaler for å kunne ta imot studentene på en god måte og hindre tap av engasjerte flinke studenter.

5. Hva bør prioriteres nasjonalt 2019?

Nasjonalt tror jeg det er viktig å henge på regjeringen og påvirke forslagene som kommer til fordel for Norges studenter, men for å trekke frem et område som kan virkelig satses på så kommer jeg igjen tilbake til førstesemestersamtaler. Jeg arbeider med å få dette på plass på UiT og jeg håper både NSO, Kunnskapsdepartementet og de andre studentdemokratiene kan anerkjenne disse samtalene som et supert tiltak mot den frafallsproblematikken vi alle er så alt for godt kjent med.

6. Hva er det største tapet dere har gått på i år?

Vi satt og snakket litt sammen om hvilke tap som er de største og vi sliter med å finne noe markant politisk nederlag, vi har slitt en del med relasjonen mellom listene og dette har tidvis kommet i veien for viktig politisk arbeid så dette har nok vært blant de kjipere tingene dette semesteret.

7. Hva er studentbevegelsens største tap i år?

Studentbevegelsens største tap syns jeg er utrolig vanskelig å peke ut, jeg tror studentbevegelsen gjør en helt super jobb og er en vital aktør i den nasjonale politikken, noe vi ikke kunne vært foruten. Det har vært små og store seire gjennom året, nå fikk vi ikke gjennomslag mot endringen i stipendordningen men vi kan faktisk ikke vinne hele tiden. Jeg er fornøyd med innsatsen som ble lagt til grunn så får arbeidet fremover være å ansvarliggjøre regjeringen for den endringen og pushe videre.

8. Hva ønsker du deg til jul?

Jeg ønsker meg masse tid med familien, kjæresten og barndomsvenner hjemme i Hammerfest og kanskje jeg får pakket opp noe stilige klesplagg, gadgets for når jeg er på reise eller aller best, en gave jeg ikke forventer, men elsker.

Powered by Labrador CMS