Leder i studentparlamentet ved UiT, Daniel Hansen Masvik. Foto: Innsendt

Nei, demokratiet er ikke til salgs

Toyparty. Det er viktig å sette fokus på sunn seksualhelse, skriver arbeidsutvalget ved UiT

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et innlegg til Midtnattsolposten og Khrono skriver Bakkevoll 12.10.18 at Studentparlamentet selger demokratiet. Arbeidsutvalget kan berolige Sosialdemokratisk liste ved UiT at dette ikke er tilfellet. Å gi alle studenter 15% flat rabatt hos Kondomeriet kan ikke være ansett som å selge demokratiet. Det er, og vil alltid være, Studentparlamentet som styrer hva Studentparlamentet skal mene.

Alle vi studenter har en seksualhelse. Det handler om alt i fra å ha et sunt forhold til sex, synliggjøring av mangfoldet, til forebygging av kjønnssykdommer. Dette snakkes det lite om, men temaet er fortsatt viktig at ikke glemmes. Sex skal være gøy, man kan prøve nye ting og utforske litt – og det skal være ok å gjøre, uten at det er tabubelagt. Studentparlamentets interesser skal alltid komme studentene til gode, og studenters helse og trivsel er høyt oppe på dagsorden hos oss.

Studentparlamentet kommer alltid til å inngå avtaler som tjener studentene.

Arbeidsutvalget, UiT

Det er et mål for oss å kunne tilrettelegge for god helse hos studentene. Det finnes allerede tilbud som fremmer sunn seksualhelse på UiT, blant annet selvtesting for klamydia på campus Tromsø. Dette er positivt, men vi ønsker økt oppmerksomhet rundt seksualitet, og vi vil derfor jobbe for å videreutvikle tilbudene som finnes, og få på plass nye og gode tiltak på alle campus.

Studentparlamentet kommer alltid til å inngå avtaler som tjener studentene. Tidligere i høst inngikk Studentparlamentet en avtale med flere lokale hoteller i Tromsø der man samarbeidet om å gi midlertidig husly til studenter som trengte det. Dette sikret at studentene som kom til Tromsø uten plass å bo, fortsatt kan studere her i dag. Dette kan Bakkevoll og Sosialdemokratisk liste umulig være imot. Det tverrpolitiske mangfoldet i Studentparlamentet burde jobbe for slike tilbud, da dette gagner alle studentene ved UiT likt.

Facebook-innlegget det refereres til er på ingen måte reklame for Kondomeriet som for øvrig heller ikke er sponsor. Dette er et arrangement som kommer av et nytt samarbeid mellom Kondomeriet og Studentparlamentet for å skape et litt større mangfold i tilbudet som er rettet til studenter. Studentparlamentet tjener ingenting på dette samarbeidet, det er det kun studentene som gjør.

Studentparlamentets ansvar er å sørge for et godt tilbud til studentene og fremme studentenes stemme. Å sette fokus på seksualitet og sunn seksualhelse er derfor definitivt viktig at gjøres.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS