korona

Danmark vil masseteste unge mellom 15-25 før jul

Det er snakk om opp mot 200.000 tester i 17 kommuner for å stoppe smitte.

Tredjeårsstudent Kaia Marie Strøm tar koronatest på Fredrikkeplassen ved Universitetet i Oslo tidligere i høst. Nå blir det tilsvarende tilbud til studentene ved Københavns Universitet før jul.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Danmark vil det bli innført skjerpede og målrettede tiltak i til sammen 17 kommuner. Disse skal gjelde fram til 2. januar.

Det skriver NTB.

— Smittetallene er bekymringsfullt høye. Og nivået særlig i hovedstadsområdet er for høyt, skrev statsminister Mette Frederiksen i et Facebook-innlegg før tiltakene ble presentert tirsdag.

Ekstra mannskap

Regjeringen setter inn ekstra mannskap for å teste alle unge i de aktuelle kommunene, deriblant Frederiksberg, København, Ishøj og Brøndby. Bakgrunnen er at smitten er spesielt høy blant unge.

Ifølge Uniavisen kommer også helsemyndighetene til komme til campus for å teste studenter ved Københavns Universitet.

Statsminister Mette Fredriksen i Danmark.

Den danske regjeringen ber også om at all undervisning skal bli digital - og det samme med eksamener. Så langt har danske universiteter hatt en kombinasjon av fysisk og digital undervisning.

De fleste eksamener har vært fysiske. Det er avdekket at minst tre smittede studenter har vært tilstede under under fysisk avlagte eksamener ved to ulike fakultet ved Københavns Universitet.

Studenter og unge

Massetestning av unge kan bli et sentralt instrument i å takle pandemien, skriver Berlingske.

— Vi lager særlige tiltak for å få testet unge i alderen 15–25 år i 17 hovedstadskommuner for covid-19 innen jul, sier helseminister Magnus Heunicke.

Han sier det er snakk om opp mot 200.000 tester i de aktuelle kommunene. De unge oppfordres til å teste seg, men det er ikke et påbud.

Mange av disse unge vil være studenter.

Berlingske skriver at oppfordringer om å testet seg rettet mot de unge kan komme både fra utdanningsinstitusjoner, kommuner og gjennom sosiale medier.

Powered by Labrador CMS