Egil Trømborg har søkt om fire nye år i jobben han har som dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

12 har søkt dekanjobb på OsloMet

Dekan-søker. Dagens dekan Egil Trømborg er en av 12 søkere når jobben hans ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet er lyst ut i et nytt åremål.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egil Trømborg har vært dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) i tre og et halvt år, og fortalte Khrono allerede før jul at han søker en ny periode som dekan.

Les også: OsloMet: Første PhD som universitet

Jeg synes dette er spennende og meningsfylt – og tenker at jeg gjerne vil være med på å få gjennomført og fullført mer av dette omstillingsarbeidet.

Egil Trømborg

Søknadsfristen gikk ut 6. januar og på listen står også 11 andre søkere, av disse to kvinner og en mann som er konfidensielle søkere.

I alt er det 8 menn og 4 kvinner på søkerlisten.

En annen intern

I tillegg til Trømborg er det én annen intern blant de åpne søkerne. Det er professor i kjemi Morten Bjørgen ved Institutt for naturvitenskapelige helsefag ved OsloMet. Han er tidligere teknisk direktør i Norsk akkreditering og professor ved NTNU.

Fakta

Disse har søkt dekanjobb ved OsloMet

Jesper James Alvær, 46 år, Oslo

Ali Reza Behbahani, 49 år, Trondheim

Morten Bjørgen, 46 år, professor i kjemi ved OsloMet

Thorbjørn Gaarder, 54 år, Oslo

Konfidensiell — Kvinne

Mark Robert Mansfield, 50 år, Executive Director

Ole Reistad, 51 år, reaktorsjef

Ellen Christina Sjøwall, 51 år, Konseptutvikler, utstillingsdesigner

Egil Trømborg, 54 år, dekan TKD

Konfidensiell — Kvinne

Ingrid Yu, 40 år Kvinne, Associate Professor

Konfidensiell — Mann

Blant de åpne søkerne er ellers førsteamanuensis Ingrid Yu, som er seniorrådgiver ved University Health Network i Toronto, Canada, konseptutvikler og utstillingsdesigner Ellen Christina Sjøwall og reaktorsjef Ole Reistad ved Institutt for energiteknikk.

Også Mark Robert Mansfield som er direktør i University District i Spokane i staten Washington i USA er blant søkerne. Han har en doktorgrad fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), og har forelest på Universitetet i Oslo, NTNU og AHO tidligere.

Det er ikke noe absolutt krav om doktorgrad i jobben som dekan ved TKD, men førstekompetanse i ett av fagfeltene ved fakultetet kreves.

Ønsker å fortsette

Egil Trømborg sa til Khrono rett før jul at han ønsket å fortsette å jobbe med mange prosesser som ble satt i gang da han begynte som dekan.

— For 3,5 år siden gikk TKD i gang med en spennende, men utfordrende omstilling av fakultetet. Utfordringene var mange og til dels svært krevende. Mange prosesser ble påbegynt og har skapt endring, uten at de ennå er ferdige, fortalte Trømborg og fortsatte:

— Likevel har utviklingen i fakultetets resultater vært svært positive og en ny «framoverlent lagspillende» kultur er i ferd med å etablere seg. Nøkkelindikatorene har hatt en formidabel utvikling og utløser både entusiasme og engasjement. Jeg synes dette er spennende og meningsfylt – og tenker at jeg gjerne vil være med på å få gjennomført og fullført mer av dette omstillingsarbeidet, sa han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS