Carl Christian Thodesen er leder for Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU. Fra høsten er han dekan ved OsloMet.

Fra NTNU til OsloMet

Ny jobb. Carl Christian Thodesen (38) blir ny dekan på OsloMet fra august 2019. Han konkurrerte ut sittende dekan på Fakultet for teknologi, kunst og design, Egil Trømborg, som også søkte jobben.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetsstyret ved OsloMet holder styremøte i Amsterdam denne uka. I dag, torsdag 6. februar, ansatte de Carl Christian Thodesen som ny dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD).

Han starter i jobben 1. august 2019, og erstatter sittende dekan Egil Trømborg, som også søkte jobben. Thodesen sto ikke på den åpne søkerlisten til jobben.

OsloMet er et spennende nytt universitet, og denne stillingen gir en unik mulighet til å videreutvikle teknologifag i en region som har et umettelig behov for slik kompetanse

Carl Christian Todesen

Les også: 12 har søkt dekanjobb på OsloMet

Fornøyd studentrepresentant

Joel Gianni har vært med som studentrepresentant og rekruttert Thodesen. Han skriver på sin facebook-profil:

— Gratulerer til Carl Thodesen som ny dekan på fakultetet TKD. Carl har et godt rykte som en involverende og veldig godt likt leder. Han har en tung forskerbakgrunn og nyter stor tillit blant sine studenter og ansatte på NTNU, skriver Gianni, og legger til:

— Jeg er utrolig stolt av å ha vært med og rekruttere en så dyktig og inkluderende dekan til OsloMet. Carl vil bringe ny positiv energi og jeg er helt sikker på at TKDs ansatte og studenter vil være meget fornøyde med han som dekan.

Kommer fra NTNU

Fakta

Disse søkte dekanjobb på TKD ved OsloMet

Jesper James Alvær, 46 år, Oslo

Ali Reza Behbahani, 49 år, Trondheim

Morten Bjørgen, 46 år, professor i kjemi ved OsloMet

Thorbjørn Gaarder, 54 år, Oslo

Konfidensiell — Kvinne

Mark Robert Mansfield, 50 år, Executive Director

Ole Reistad, 51 år, reaktorsjef

Ellen Christina Sjøwall, 51 år, Konseptutvikler, utstillingsdesigner

Egil Trømborg, 54 år, dekan TKD

Konfidensiell — Kvinne

Ingrid Yu, 40 år Kvinne, Associate Professor

Konfidensiell — Mann

Carl Christian Thodesen kommer fra stillingen som leder for Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU, hvor han har jobbet siden 2013. Han har doktorgrad i materialer og statistikk fra Clemson University i South Carolina, og lang erfaring som sivilingeniør og forsker ved blant annet Sintef.

Den nyansatte dekanen gleder seg til å ta fatt i arbeidet ved fakultetet på det ferske universitetet, innenfor fagområder han brenner for.

— OsloMet er et spennende nytt universitet, og denne stillingen gir en unik mulighet til å videreutvikle teknologifag i en region som har et umettelig behov for slik kompetanse, sier Thodesen, i en pressemelding fra universitetet.

Han ser stor verdi i å øke forskningsproduksjonen ved fakultetet.

— Hensikten med forskning er å svare på samfunnets behov, og mer samhandling med næringen blir derfor også viktig. I tillegg vil jeg jobbe for å få mer av forskningen inn i undervisningen til bachelorstudentene, sier den påtroppende dekanen, og han legger til:

— Tverrfaglighet er også viktig for innovasjon og utvikling, og jeg har gode erfaringer med meg fra NTNU med hvordan kunst- og designmiljøet kan samarbeide med ingeniør- og teknologifag.

Fornøyd rektor

Jeg er utrolig stolt av å ha vært med og rekruttere en så dyktig og inkluderende dekan til OsloMet.

Joel Gianni

Rektor Curt Rice og innstillingsutvalget var enstemmig om at Carl Christian Thodesen er den rette til å lede Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) videre, slik at både kandidatene og forskningen blir enda mer relevant og ettertraktet.

Sittende dekan, Egil Trømborg, ble også rekruttert eksternt for fie år siden:

— OsloMet har ambisjoner om å bidra til videreutvikling av vår region, og vi har i dag rekruttert en dekan med sterk fagkompetanse og bred erfaring med forskning, ekstern finansiering og samarbeid med næringslivet, sier Curt Rice, i pressemeldingen.

Egil Trømborg, fikk kun fire år som dekan ved OsloMet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sittende dekan, Egil Trømborg, som har ledet fakultet blant annet fram til deres første doktorgradsprogram, søkte også jobben, men ble forbigått av Thodesen.

Les også: OsloMet: Første PhD som universitet

— Trømborg har spilt en betydelig rolle for den gode utviklingen TKD har hatt de siste årene, som blant annet har resultert i et etablert samarbeid med Simula om et digitalt forskningssenter, og et doktorgradsprogram i ingeniørvitenskap og kunstig intelligens, sier rektor Curt Rice, ifølge pressemeldingen fra OsloMet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS