universitetet i oslo

Den siktede studenten er avhørt – ikke tidligere kjent for politiet

Knivstikkingen skal ha skjedd under en samtale med de to fornærmede etter at studenten strøk på eksamen, skriver VG.

En mann er siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter en hendelse på Majorstuen torsdag kveld.
Publisert Oppdatert

— Jeg har vært i avhør i dag sammen med den ene av de to fornærmede. Hun har forklart seg for politiet. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, deres helsetilstand eller hvordan de har det ellers, sier Hege Salomon, som er bistandsadvokat for de to kvinnene som ble knivstukket ved UiO torsdag.

Den siktede mannens forsvarer, advokat Petar Sekulic, uttalte dette til Khrono fredag morgen:

— Han har ikke vært i avhør i løpet av natten. Avhørene starter opp i dag, sier Sekulic, og legger til at studenten, som er norsk statsborger, ikke erkjenner straffskyld for det han er siktet for, nemlig drapsforsøk.

Til NRK sier forsvareren at hans klient erkjenner straffskyld for kroppsskade, ikke erkjenner straffskyld for drapsforsøk, og at han samtykker til varetektsfengsling i fire uker.

Hadde strøket på eksamen

NRK skriver at de har snakket med flere kilder som har bekreftet at den siktede nylig hadde strøket på eksamen. Lørdag formiddag melder NRK at Oslo-politiet etterforsker hvorvidt dette var et mulig motiv.

— Dette er en av flere hypoteser vi ser på som motiv, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til NRK.

Ifølge VGs opplysninger skal den siktede og de fornærmede ha snakket sammen i etterkant av at studenten hadde strøket på eksamen. Det skal ha vært i forbindelse med den samtalen at knivstikkingen skjedde, skriver avisen.

Studenten som torsdag ble siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter knivstikkingen på Majorstuen ved en avdeling tilknyttet Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo (UiO), ble avhørt for første gang av politiet fredag formiddag.

Det skriver politiet i en pressemelding. Der står det også at den siktede ikke er tidligere kjent av politiet, og at han skal fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

— De to fornærmede i saken er kvinner, opplyser politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til Dagbladet.

Lørdag formiddag bekrefter advokat Sekulic overfor NRK at den siktede varetektsfengsles i inntil fire uker med brev- og besøksforbud.

Mer informasjon senere

Sekulic vil ikke si noe mer om klienten hans har sagt noe annet om voldshendelsen torsdag.

— Han ønsker å forklare seg for politiet, så jeg har ikke så mye mer informasjon på det nåværende tidspunkt. Det vil komme mer informasjon utover dagen i dag, sier forsvareren.

Universitetsdirektør Arne Benjaminsen opplyser til Khrono fredag morgen at det ikke er så mye nytt å melde.

— Vi arbeider med å ta oss av studenter og ansatte, særlig ved det berørte instituttet, sier Benjaminsen.

Han ønsker ikke å bekrefte at de to UiO-ansatte som ble angrepet er undervisere, men NTB meldte torsdag at de fornærmede, en person i 60-årene og en person i 30-årene, er undervisere ved Farmasøytisk institutt.

— Det vil komme mer informasjon etter hvert, sier Benjaminsen.

Senere fredag skriver Dagbladet at de to fornærmede er kvinner. Den ene kvinnen er skrevet ut fra legevakten, mens den andre fortsatt ligger innlagt på Ullevaal sykehus.

Ikke livstruende skadd

Personen i 60-årene skal være kritisk, men ikke livstruende skadd, ifølge opplysninger operasjonsleder Tor Gulbrandsen ga til Khrono torsdag.

Arne Benjaminsen forteller til Khrono at det skal være to informasjonsmøter ved UiO i dag. Torsdag kveld sendte han ut en e-post til ansatte og studenter ved UiO, der det ble invitert til et informasjonsmøte for de ansatte ved Farmasøytisk institutt klokken 11 fredag formiddag.

En time senere blir det informasjonsmøte for studentene.

— Vi er opptatt av å gi god informasjon rundt det som har skjedd. Både Bedriftshelsetjenesten og SiO Helse vil være tilgjengelig fremover for de som måtte trenge det, sier Benjaminsen.

Assisterende universitetsdirektør Johannes Falk Paulsen opplyser til Khrono at det også har vært et tredje informasjonsmøte for direkte berørte fredag formiddag.

(Endringslogg: Saken er endret med oppdatert informasjon fra politiet 25. august klokken 10.35)

(Endringslogg: Saken er endret med oppdatert informasjon fra assisterende universitetsdirektør Johannes Falk Paulsen 25. august klokken 10.40)

(Endringslogg: Saken er endret med oppdatert informasjon fra politiet via Dagbladet 25. august klokken 10.45)

(Endringslogg: Saken er endret med opplysninger fra advokat via NRK 25. august klokken 16.30)

(Endringslogg: Saken er endret med opplysninger om hendelsen fra VG samt kommentar fra de fornærmedes bistandsadvokat 25. august klokken 18.49)

(Endringslogg: Saken er oppdatert lørdag 16.45 med informasjon fra NRK at politiet etterforsker eksamentsstryk som mulig motiv og at den siktede er vareteksfengslet for fire uker)

Powered by Labrador CMS