Universitetet i Oslo

Disse utfordrer direktør Benjaminsen

Sittende universitetsdirektør Arne Benjaminsen ønsker en ny periode. Han har tre utfordrere.

Feil å bruke mye penger på rekrutteringsbyrå når sittende direktør har tenkt å søke på nytt, mener UiO-rektor Svein Stølen (til høyre). Midt i bildet universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

Arne Benjaminsen er universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo (UiO). Åremålet hans går ut ved årsskiftet, og stillingen er derfor lyst ut.

Når søkerlisten nå er klar, viser den at Benjaminsen er en av totalt fire søkere. I tillegg har en mannlig søker trukket seg.

Stillingen som nå er lyst ut, er fast, skriver Uniforum.

Disse har søkt

Det er tre kvinner som utfordrer Benjaminsen. Han er den eneste søkeren fra UiO.

Cecilie Rochstad er leder for NRI Innkjøpssamarbeid, Magdalena Nowacka er driftssjef og HR-sjef i Clean-Start AS og Tonje Røiland tar master ved Universitetet i Stavanger. Hun er tidligere generalsekretær i Danseforbundet.

Ingen hodejegere

Uniforum har tidligere skrevet at UiO ikke skulle benytte hodejegere i jakten på ny universitetsdirektør. Før påske bekreftet også Benjaminsen selv at han kom til å stå på søkerlisten.

— Min klare oppfatning er at vi har en sterk universitetsdirektør. Han har ikke gitt noen signaler som tyder på at han ikke vil søke igjen. Gitt denne situasjonen, mener jeg det er feil å bruke betydelige midler på et rekrutteringsbyrå. Styret var enig i denne vurderingen, uttalte Stølen til Uniforum i mars.

Men han understreket at stillingen ikke var øremerket Benjaminsen.

— Åpenbart ikke. Vi ønsker selvsagt sterke kandidater velkommen, og vil følge normale prosedyrer for vurdering og tilsetting, forsikret Stølen.

Powered by Labrador CMS