dom

Dømt til fire års fengsel for voldtekt av medstudent

En 27 år gammel mann er i Nord-Troms tingrett dømt for voldtekt under fadderuken i fjor.

Nord-Troms tingrett konkluderer i saken at "tiltaltes forklaring om hendelsesforløpet kan utelukkes".
Publisert Oppdatert

En 27 år gammel mann er dømt til fire års ubetinget fengsel og til å betale den fornærmede kvinnen 210.000 kroner i oppreisning. Det kommer frem i en dom fra Nord-Troms tingrett, som også er omtalt av iTromsø.

Fadderuke

Voldtekten fant sted i august 2021 under debutuka, fadderuken ved UiT Norges arktiske universitet.

Mannen og kvinnen møttes da også for første gang.

Mannen var allerede student, mens kvinnen var fersk på universitetet. Det ble konsumert mye alkohol under arrangementet de møttes på, og voldtekten skal ha skjedd på en hybel mens kvinnen sov.

Fornærmedes og tiltaltes forklaring står i sterk kontrast til hverandre, men retten valgte å tro på forklaringen til den fornærmede. Hun ringte også krisehjelp kort tid etter overgrepet.

Utelukker mannens forklaring

«Når fornærmedes forklaring for retten sammenholdes med de ovennevnte forhold, finner flertallet det ikke tvilsomt at hun sov, var beruset og ute av stand til å motsette seg den seksuelle omgangen», heter det i dommen mot mannen.

«Videre har dette, i henhold til hans egen forklaring, skjedd 2–3 timer etter at hun var sterkt beruset og sovnet tungt, og samlet sett fremstår dette uten troverdighet», heter det videre.

Retten slår slå fast følgende:

«Samlet sett finner rettens flertall at tiltaltes forklaring om hendelsesforløpet kan utelukkes».

Endringslogg 05.07.2022 kl. 12.17: I første versjon av saken kom det frem flere detaljer enn det som var nødvendig i saken. Khrono beklager dette.

Powered by Labrador CMS