universitetet  i oslo

Eksplosjon i eksamensbygg tilknyttet Universitetet i Oslo: — Det ristet i hele lokalet

To personer er skadet etter en eksplosjon og påfølgende brann i et laboratorium i Silurveien 2 i Oslo. Politiet og brannvesen har evakuert bygget.

Politi og brannvesen arbeider på stedet onsdag formiddag.
Publisert Oppdatert

Et stort antall nødetater rykket onsdag morgen ut til Silurveien 2, der det hadde vært en eksplosjon i et laboratorium.

Hendelsen skjedde rundt klokken halv ti. Studenter som hadde eksamen i bygget da eksplosjonen skjedde, forteller at deler falt ned fra taket, ifølge Aftenposten.

Eiendomssjef i Selvaag Eiendom Mette H. Nordtvedt meddeler at eksamen for omkring 200 elever har blitt avbrutt, ifølge VG.

Studiedirektør ved Universitetet i Oslo, Hanna Ekeli, sier i en uttalelse onsdag ettermiddag at eksplosjonen ikke skjedde i et av UiOs lokaler.

— Dagens eksamener er avlyst. Studentene som var til stede ble evakuert sammen med ansatte. Ingen av våre studenter eller ansatte ble fysisk skadet i hendelsen, men den ble trolig oppfattet som dramatisk av flere, sier Ekeli.

— Det ristet i hele lokalet

Khrono var på stedet like før klokken 11 og snakket med studenten Mia Jørgensen Stajer som hadde eksamen da det plutselig ristet i hele bygget.

— Det ristet i hele lokalet og var vann på gulvet. Eksamensvakten skulle sjekke hva som skjedde og så gikk brannalarmen, sier Stajer.

Hun forteller videre at hun og medstudentene hennes foreløpig ikke har fått beskjed om hva som skjer med eksamen.

Studentene Petra Yuete Wu (fra venstre), Victoria Zhang og Mia Jørgensen Stajer hadde eksamen da eksplosjonen oppstod.

Eksamen avlyst

Eksamen er uansett avlyst. 

Årsaken til eksplosjonen er foreløpig ukjent, har politiet opplyst overfor media. Det er heller ikke kjent hva slags stoffer som befinner seg på laboratoriet.

NTB har meldt at to personer er skadet. Kun én av dem ble sendt til sykehus. Politiets operasjonsleder i Silurveien melder at personen som er fraktet til Ullevål har store brannskader.

Like før klokken 10.30 er deler av bygget åpnet igjen, mens en annen del er fortsatt sperret av.

Mer informasjon kommer senere

Det var fortsatt stor aktivitet utenfor bygget da Khrono var på stedet klokken 11.

Silurveien 2 er et større forretningsbygg som blant annet huser Legevakten Vest og eksamenslokaler for Universitetet i Oslo.

Studentene som skulle ta eksamen onsdag tilhører Det medisinske fakultet og Det odontologiske fakultet. Disse vil få informasjon om ny eksamen så fort det er klart, melder Universitetet i Oslo på sin hjemmeside.

 Det er i skrivende stund uklart hva som skjer med eksamenene som skal avholdes de neste dagene og ukene.

— Rundt 500 kandidater skal ha eksamen de neste 14 dagene, primært kandidater fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Det medisinske fakultet. Inntil videre ber vi alle studenter som skal ha eksamen denne uken om å stille som planlagt, sier studiedirektør Hanna Ekeli.

Rektor ved UiO, Svein Stølen, har ikke besvart Khronos henvendelser onsdag formiddag. Heller ikke universitetsdirektør Arne Benjaminsen har vært tilgjengelig for kommentar.

Powered by Labrador CMS