NMBU

Elin Kubberød er NMBUs nye prorektor for utdanning

Nåværende prorektor for utdanning har valgt å gå tilbake til forskning midt i sin periode, og styret ved NMBU har nå ansatt etterfølgeren.

Portrett Elin Kubberød, NMBU
Ny prorektor for utdanning ved NMBU: Elin Kubberød.
Publisert

Styret har ansatt Elin Kubberød, professor ved Handelshøyskolen, som ny prorektor for utdanning etter Elise Norberg. Kubberød tiltrer 11. mars.

— Jeg gleder meg til å kunne bidra til å legge forholdene til rette for å utvikle utdanningene våre på tvers av fag, funksjoner og fakulteter, sier Elin Kubberød, i en pressemelding fra NMBU.

Kubberød legger til at man må dra lasset sammen i en utfordrende tid med «ekstrem oppussing» og kutt i bevilgningen. 

Går av midt i perioden

Elin Kubberød er tilsatt som prorektor for utdanning for perioden 11. mars 2024 til 31. juli 2025. Elise Norberg slutter tilsvarende som prorektor 1. mars. Hun skal lede forskningsprosjektet Future Pig på BIOVIT, og går tilbake til sitt opprinnelige fakultet.

— Skiftet har blitt til etter en langt og litt krevende tankeprosess. Jeg trives utrolig godt med jobben som prorektor, men som forsker vil man nok alltid savne faget sitt, sier Norberg i en omtale av jobbskiftet på nmbu.no.

Til Khrono understreker hun at skiftet er helt udramatisk.

Elin Kubberød kommer fra stillingen som professor i entreprenørskap og innovasjon ved Handelshøyskolen NMBU. 

— Det forventes mye av oss fremover og vi kan ikke forutse hvordan fremtiden vil se ut, men vi må aktivt være med å skape oss et handlingsrom hvor vi har innflytelse på utviklingen. Jeg håper også å kunne bidra til å posisjonere NMBU enda sterkere ovenfor våre kandidaters fremtidige arbeidsgivere og i samfunnet ellers, sier Kubberød.

Fornøyd rektor

Kubberød har vært ansatt på NMBU siden 2009. I perioden 2009—2012 var hun ansatt som seniorrådgiver i Forskningsavdelingen hvor hun arbeidet strategisk med forskningssamarbeid på tvers av faggrenser, etablering av entreprenørskapskultur og utvikling av kommersialiseringsenheten for teknologioverføring ved NMBU. 

Fra 2013 har Kubberød vært faglig ansatt ved Handelshøyskolen hvor hun har vært programleder og primus motor bak masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon. Kubberød sitter i fakultetsstyret ved Handelshøyskolen for andre gang.

— Elin har en solid forståelse for læringsprosesser og pedagogiske perspektiver gjennom forskning på entreprenørskapsutdanning, sier rektor Siri Fjellheim. 

— Jeg er veldig fornøyd med at hun tar denne viktige posisjonen i rektoratet, legger Fjellheim til.

Powered by Labrador CMS