Espen Gamlund om koronaens kinkige filosofiske dilemmaer Professor i filosofi, Espen Gamlund, er stort sett fornøyd med å tenke og skrive fra hjemmekontoret. Han mener pandemien har bydd på kinkige etiske dilemmaer hvor filosofer har noe å stille opp med.
«Jeg vil forsvare studentene mine litt. Jeg synes de blir urettferdig anklaget» — Vi bør alle tenke over hvordan vi forholder oss til hverandre i krisetider, sier førsteamanuensis, Espen D. H. Olsen.
Goddag, Syse. – Rosenkrans! Ære være Henrik Syses velmente og omfattende diakoni, men hans replikk til Gamlund og meg selv 12.mai, tenderer til utenomsnakk, skriver Egil H. Olsvik.
Den overflødige etikeren Noen ganger kan praktikerne være bedre kvalifisert til å vurdere rett og galt innen sin yrkeshverdag enn etikeren.
Etikk og moral i kjølvannet av Tangen/Syse-debatten Det er ikke gitt at en ekspert på etikk er en ekspert på moral, og dermed heller ikke gitt at en ekspert på etikk er bedre egnet enn andre til å uttale seg om moralske spørsmål, skriver Sveinung Sundfør Sivertsen.
Kven skal vakte etikken til etikk-vaktarane sjølve? Samfunnet treng menneske med særleg kompetanse på etikk og etisk refleksjon, men etikaren må vere samfunnsmenneske før ho eller han kan vere etikar, skriv Sønnesyn.
Etikken bør overlates til etikere Alle kan mene noe om etikk, om hva som er rett og galt. Men det betyr ikke at alle har like gode forutsetninger for å mene noe, skriver filosof Espen Gamlund.
Nyeste artikler
Historieprofessor fikk 11.300 om dagen for EU-rapport
Realnedgang for universiteter og høgskoler, mer til fagskoler
Fengselsbetjentene trenger høyere kompetanse
Vil kurse seniorforskere i forfatterskapsregler
Dette vet vi om statsbudsjettet
Mest lest
«Pornoprofessor» sparka for andre gong
Fryktar maktmisbruk og trynefaktor i rekruttering til universitetet
Disse skal granske Norges mest publiserende forsker
— Det er regnearkenes seier over den sunne fornuft
Privat høgskole utelukker ikke oppsigelser. 31 årsverk skal bort