museum

Europeisk pris til Universitetsmuseet i Bergen

— Dette er en stolt dag for Universitetet i Bergen. Universitetsmuseet er tett knyttet til universitets identitet, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen.

Avdelingsleder Eli Hausken og museumsdirektør Kari Loe Hjelle under lørdagens prisutdeling i Tartu, Estland.

Universitetsmuseet i Bergen, Naturhistorie har vunnet prisen «The portmao museum prize for welcoming, inclusion and belonging». Prisen får de for sitt publikumsarbeid, og måten de bidrar til samfunnet.

— Dette er en anerkjennelse av arbeidet UiB og Universitetsmuseet gjorde både i rehabiliteringen av Museplassen 3 og i utviklingen av nye utstillinger. Universitetsmuseets satsing på forskningskommunikasjon har gitt et universitetsmuseum av høy internasjonal standard som vi kan være stolte av, sier museumsdirektør Kari Loe Hjelle i en pressemelding.

Universitetsmuseet i Bergen var også nominert i kategorien «Årets museum». Den prisen gikk imidlertid til det nederlandske museet Museum of the Mind. Det er Europarådets museumsforum som deler ut museumsprisene.

UiB-rektor Margareth Hagen er glad for annerkjennelsen.

— Dette er en stolt dag for Universitetet i Bergen. Universitetsmuseet er tett knyttet til universitets identitet. Ikke bare er det universitetets forløper, men i dag er det også en av våre viktigste arenaer for forskningskommunikasjon. Museet gir oss en unik mulighet til å møte samfunnet rundt oss. Samtidig er det mer enn en formidlingsarena. Det er også en viktig aktør for forskning og forvaltning, sier hun.

I sin begrunnelse for tildelingen skriver juryen blant annet:

Museet har sterke bånd til institusjonen det tilhører. Med alle sine utstillinger, oppfyller museet på en glimrende måte sin sosiale funksjon og demonstrerer hvordan et universitet kan dra nytte av sitt museum for å bidra til samfunnet ved å formidle kunnskap med en entusiastisk deltakelse fra publikum, som tydelig føler seg veldig velkommen i dette museet.

Powered by Labrador CMS