Smittevern

Færre restriksjoner for studenter

— Nå er det studentenes tur, sier Henrik Asheim.

Statsråd Henrik Asheim er fornøyd med at studenter kan være mer fysisk til stede på campus.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Det har, over lang tid, vært vanskelig for studentene. Vi har sett mange historier om studenter som har vært på rommet sitt, eller på hybelen sin med en bunke bøker og en skjerm - helt alene. Det kan være tøft nok i seg selv, uten familie og venner. Ekstra vanskelig er det når de fleste fysiske møter med medstudenter og forelesere har vært avlyst.

— Det er ikke lett å få nye venner når man kun kan møtes digitalt. Derfor er jeg veldig glad for at vi kan gi studenter lettelser, sa kunnskapsminister Guri Melby (V).

På en pressekonferanse fredag ettermiddag fortalte Melby om de nye tiltakene som er gjeldende for studenter og høyere utdanning.

Blant tiltakene som regjeringen nå åpner er at flere studenter bruke lokalene og få fysisk undervisning i små grupper. Fremdeles blir det frarådet mot større forelesninger og sammenkomster.

— Tung start på året

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) skriver i en pressemelding at dette har vært en tung start på året for studenter.

— Derfor er jeg veldig glad for at smittesituasjonen tillater oss å åpne mer opp for at studenter kan få fysisk undervisning, sitte på lesesalen og møtes i mindre grupper. Det må selvfølgelig skje med strenge smitteverntiltak, men jeg er overbevist om at dette vil være en stor lettelse for mange.

— Nå er det studentenes tur, skriver Asheim.

Dette er de nye endringene

  • Studenter kan være fysisk til stede ved undervisning på universiteter, høyskoler og fagskoler.
  • Åpning av campus inkluderer også tilgang til lesesaler og bibliotek med smitteverntiltak.
  • Større forelesninger og sammenkomster bør unngås. Undervisning i mindre grupper kan enklere organiseres på en smittevernfaglig forsvarlig måte og dermed gjennomføres.

Regjeringen gjør også endringer i kapittel 5A-5D i Covid-19-forskriften som regulerer de forsterkede smitteverntiltakene i enkeltkommuner. Studenter som bor i kommuner omfattet av 5B vil nå kunne bruke bibliotek og lesesaler, og i 5C vil regjeringen nå tillate undervisning i grupper med inntil 10 personer. I det strengeste tiltaksnivået 5A vil alt fremdeles være stengt.

Kommuner med utbrudd i kapittel 5B og 5C:

  • For universiteter, høyskoler og fagskoler kan lesesaler og biblioteker holdes åpent
  • Unntaket for tilgang til lokalene for ferdighetstrening som ikke kan gjennomføres digitalt når det er nødvendig for å opprettholde progresjon i studiet videreføres
  • Undervisning i grupper med inntil 10 personer tillates i kapittel 5C
Powered by Labrador CMS