Universitetet i bergen

Fagforeningstopp valgt inn i universitetsstyret

Forskerforbundets Steinar Vagstad får plass i styret ved Universitetet i Bergen.

Hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved Universitetet i Bergen, Steinar Vagstad, skal representere de fast ansatte i undervisnings- og forskerstilling.
Publisert Oppdatert

Tirsdag kveld ble det klart at Forskerforbundets hovedtillitsvalgt ved Universitetet i Bergen, Steinar Vagstad, har sikret seg tilliten fra sine kolleger da valgresultatet for universitetsstyret ble annonsert. Sammen med Inga Berre skal han representere fast ansatte i undervisnings- og forskerstilling.

Vagstad hadde i utgangspunktet tenkt at det ikke passet seg å være tillitsvalgt og sitte i et universitetsstyret, men etter å ha sett at hovedtillitsvalgt i NTL, Jørgen Melve, gjøre det, ønsket også han en plass ved styrebordet til UiB.

— Nesten ikke slike saker

— Jeg er veldig glad og fornøyd, sier Vagstad tirsdag kveld.

Han gikk til valg på budsjettpolitikk og styringspolitikk, og det er også det han trekker fram på spørsmål om hva han ønsker å oppnå som universitetsstyrerepresentant.

— Et universitet fungerer bedre hvis beslutninger fattes langt nede i systemet. Det snakkes ofte om viktigheten av autonomi av ledelsen ved universitetet, men autonomien er ikke mye verdt hvis den stopper på toppen og ikke blir ført nedover i organisasjonen.

Forskerforbundet i Bergen har som kjent vært kritisk til universitetsledelsen i flere saker det siste året. I et intervju med Khrono da kandidaturet ble kjent sa Vagstad at det i prinsippet ikke er noe i veien for å være hovedtillitsvalgt i en fagforening og sitte i universitetsstyret.

— De enkleste sakene er der det er skikkelig inhabilitet. Det er saker som jeg skal ut av. Men med unntak av noen oppsigelsessaker med Forskerforbundets medlemmer, er det nesten ikke slike saker, sier Vagstad.

Fornyet tillit

Vagstad får med seg nevnte Melve i en ny periode i styret. NTL-mannen har fått fornyet tillit som representant for de teknisk-administrative ansatte.

Siste nye navn er Peter Hatlebakk. Han skal representere de midlertidige ansatte i undervisnings- og forskerstilling.

Fra før av er det klart at Gard Aasmund Skulstad Johanson og Cora Gabrielle Møller Jensen får et nytt år som studentenes representanter i styret.

Saken er oppdatert 19.59 med kommentar fra Steinar Vagstad.

Powered by Labrador CMS