aktivcampus

Får over en million til aktivitetstilbud til studenter

Norges studentidrettsforbund ønsker prosjektet aktivCampus på alle studiesteder i landet. Nå har de fått penger til videre satsning.

Mandag ble prosjektleder Atle Rolstadaas overrasket med penger fra Dam. Her sammen med Dams kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten (t.v) og Charlotte Elvedal og Werner Fredriksen fra Rådet for psykisk helse (t.h)
Publisert Oppdatert

Det ble langt fra noen blåmandag for prosjektlederen for studentinitiativet aktivCampus. Han skulle ha et vanlig møte, trodde han, men ble heller overrasket i resepsjonen med en sjekk og blomster.

— Det var en litt annen mandag enn det vi så for oss i kalenderen. Jeg er utrolig takknemlig. Det er en annerkjennelse og gir motivasjon. Så må vi understreke hvor takknemlige vi er ovenfor stiftelsen Dam og Rådet for psykisk helse som er med og støtter, sier prosjektleder Atle Rolstadaas.

Betyr enormt mye

AktivCampus ble startet opp ved NTNU av studentidrettslaget NTNUI. Siden har det gått nasjonalt etter at Norges studentidrettsforbund vedtok det som en del av sin strategi i 2020. Mantraet til prosjektet er at de skal ta et aktivt grep for å redusere ensomhet, bidra til økt livsmestring og mer glede i hverdagen.

Sammen med Rådet for psykisk helse, studentidretter, samskipnader og utdanningsinstitusjoner kickstartet de 2021/2022 med en «ekstra fadderuke». En uke med aktiviteter, uten alkohol, på flere campuser i landet.

— Disse pengene betyr natt og dag for vår del. Vi har tanker og ideer som må konkretiseres, men det trengs finansering for å kunne kjøre det. Det fine nå er jo at nå kommer den første vanlige studiestarten siden 2019, så timingen på dette er enormt bra. Så må vi se hva vi skal prioritere, sier Rolstadaas.

Da pilotprosjektet startet opp hadde de fem campuser med. Nå er det over 12 som vil være med.

— I tillegg ble det forankret som en ny strategi i forbundstinget med alle klubbene. Det er morsomt at så mange ønsker å være med på det. Vi vokser, men prøver samtidig å tilpasse konseptet for lokale forhold.

Studentidretten har et langsiktig mål om å etablere aktivCampus på alle studiesteder i Norge, som et viktig virkemiddel i arbeidet med å skape en aktiv, helsefremmende og meningsfull studiehverdag.

— Imponerte over det viktige arbeide

Stiftelsen Dam deler ut 80 millioner kroner til ulike helseprosjekter gjennom frivillige organisasjoner over hele landet. Før tildelingen onsdag 15. juni reiser de rundt og overrasker noen i forkant. Mandag var det prosjektlederen i aktivCampus sin tur. Totalt får de 1,4 millioner kroner i støtte, melder Dam.

— Det var en veldig hyggelig start på uka å overraske Atle med penger til prosjektet. Hans innsats med å etablere aktivCampus har vært helt avgjørende for de gode resultatene de kan vise til så langt, sier Hege Bjørnsdatter Braaten, kommunikasjonssjef i Dam i en kommentar.

De var med å støtte pilotprosjektet i fjor, og støtter de nå altså videre med 1,4 millioner kroner.

— Stiftelsen Dam har støttet pilotprosjektet av aktivCampus, og vi er imponerte over det viktige arbeidet de gjør. Derfor er vi glade for å kunne fortsette å støtte prosjektet, som vil bidra til at veldig mange studenter får en bedre hverdag, sier Braaten.

Powered by Labrador CMS