åpningsseremoni ved uib

Feiret studiestart og ny rektor

I år var det studentene selv, representert av Thomas Helland-Hansen som stod for overrekkelsen.

Thomas Helland-Hansen fikk æren av å overrekke Margareth Hagen rektorkjedet.
Thomas Helland-Hansen fikk æren av å overrekke Margareth Hagen rektorkjedet.
Publisert Oppdatert

Klokken 15 mandag hadde Universitetet i Bergen (UiB) sin åpningsseremoni for å feire det nye skoleåret. Samtidig ble også rektor Margareth Hagen og hennes rektorat formelt innsatt.

— I over 70 år har det vært lang tradisjon at avtroppende rektor har presentert kjedet til påtroppende rektor, innledet Thomas Helland-Hansen, leder av Studentparlamentet ved UiB

Men i år var det studentene selv, representert av Helland-Hansen som stod for overrekkelsen.

— Nå markerer vi en ny æra, sa Helland-Hansen fra scenen.

Studietiden er mer enn eksamen

I sin tale til de frammøtte, takket Margareth Hagen først og fremst studentene for at de hadde valgt UiB. Etter det Hagen omtalte som et vanskelig år for alle, inviterte hun nå studentene til å puste liv i campus igjen.

— Dere skal være med oss å åpne campus, korridorene, lesesalene, kafeene og plassene, sa Hagen.

Rektor ved UiB Margareth Hagen takket studentene for å ha valgt nettopp UiB.
Rektor ved UiB Margareth Hagen takket studentene for å ha valgt nettopp UiB.

I tillegg minnet Hagen på at studietiden består av mer enn eksamen.

— Ambisjonene våre handler ikke bare om at du skal klare eksamen, de er større enn som så. De handler om å bli gangs samfunnsborgere med gode liv preget av åpenhet, nysgjerrighet og respekt for andre, sa Hagen og la til:

— Vi som arbeider her er veldig ulike, vi kommer fra ca. sytti ulike nasjoner, vi har forskjellig alder, ulik seksuell legning, har ulike verdisyn og ulike politiske syn også, men vi har en ting til felles: vi tror på kunnskapen. Kunnskap gjør oss kanskje ikke superlykkelige, men den gir mening, og den gir meningsfulle liv.

— Husk håndvasken!

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland var også til stede under innsettelsen og gjentok også viktigheten av helheten. Etter 18 måneder med en unormal studiehverdag, påpekte hun viktigheten av endelig kunne samles igjen.

— På dager som dette er det kjempeviktig å ha det moro. Det handler om å løfte blikket, være åpent for alt som skjer rundt dere. Særlig på en så spesiell studiestart som i dag etter 18 måneder med håndvask og zoom - men håndvask må dere fremdeles gjøre, sa Mæland til latter fra studentene.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play
Powered by Labrador CMS