ledervalg

Feroz og Nora Elise utgjør den nye lederduoen for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere (AYF) har valgt ny leder og nestleder.

Feroz M. Shah og Nora Elise Hesby Mathé tar over som AYF-ledere.

Før helgen var det duket for den årlige høstsamlingen og generalforsamlingen for Akademiet for yngre forskere (AYF).

Der ble det blant annet valgt ny leder og nestleder. Ledervalget falt på førstelektor i filosofi ved Universitetet i Oslo, Feroz M. Shah, mens førsteamanuensis i samfunnsfagdidaktikk ved UiO, Nora Elise Hesby Mathé, ble valgt som ny nestleder.

Skal bygge videre

Det siste året er det Nils Hallvard Korsvoll og Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim som har vært henholdsvis leder og nestleder i AYF.

Den nye lederduoen sier i en uttalelse at de vil legge spesielt vekt på yngre forskeres kår og rolle i en tid der forskningen opplever press både fra næringsinteresser og gjennom politisk styring av sektoren.

— AYFs styrke ligger i medlemmene og i organisasjonen som har blitt bygget opp over tid. Vi ønsker bygge videre og styrke AYF som viktig stemme i ordskiftet om forskning, formidling og forskningspolitikk og når det gjelder AYF som møteplass, organisasjon og fellesskap, sier Shah og Mathé.

Nytt styre

På høstsamlingen vedtok Akademiet for yngre forskere også ny politisk plattform.

Det ble også valgt nytt styre, som i tillegg til den nye lederduoen nå består av Salwa Suliman (UiB), Aase Kristine Lundberg (Nordlandsforskning), Siddharth Sareen (UiS), Haley De Korne (vara, UiO) og Kai Arne Hansen (vara, HINN).

I tillegg vil Kjartan Almenning (Abelia) og Anine Kierulf (UiO) bli med som eksterne medlemmer.

Powered by Labrador CMS