stortingsvalg

Fikk ikke stemme: — Jeg er kjempeskuffet

Professor Malcolm Langford hadde gledet seg til å stemme ved årets stortingsvalg.

Jussprofessor Malcolm Langfor må vente til 2025 før han får avgi stemme i et stortingsvalg. Det reagerer han på.
Publisert Oppdatert

— Jeg gledet meg til å stemme i dag, men slik ble det ikke. Forsinket behandling av søknaden min om norsk statsborgerskap, fører til at jeg ikke får stemt.

Det skriver professor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, Malcolm Langford, i en Facebook-oppdatering mandag morgen.

— Jeg ble kjempeskuffet, men så har jeg også tenkt over alle som ikke får stemme i dag, skriver Langford videre, før han ramser opp punktvis:

— Litt over 400.000 voksne innvandrere, som inkluderer veldig mange som meg, som søkte statsborgerskap i fjor, og som fortsatt venter på svar.

— 1.118.608 barn, og Norge er ikke blant ledestjernene som utvider stemmeretten til 16-åringer.

— Alle som er rammet direkte i verden av norsk politikk, våre voldsomme karbonutslipp, stillhet over Kinas menneskerettighetsbrudd, manglende vilje til å dele covid-19-vaksine med land som ikke har vaksiner.

— Ingen ordentlig løsning for afghanske flyktninger.

— Og naturen, som ikke har en stemme overhodet. 4000 arter, fugler, fisker og pattedyr, som har hatt en nedgang i 68 prosent når det gjelder areal å bo og leve på siden 1970.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Malcolm skriver videre at slagord som «Norge skal stemme i dag» er en sannhet med modifikasjoner.

— Stemmerett i Norge er et privilegium. Mange av oss misunner dere som har stemmerett! Nå må vi stole på at dere velger klokt. Håpet er at alle som kan stemme, bruker stemmeretten i dag. Og tenk gjerne litt på konsekvensen din stemme har for oss andre uten stemmerett, skriver Langford, før han som seg hør og bør avslutter med følgende to ord:

— Godt valg!

Det har ikke lyktes Khrono i å få kontakt med Malcolm Langford mandag formiddag.

Powered by Labrador CMS