høyskolen kristiania

Fikk ja på to nye doktorgrads­programmer

Styret i Nokut har i dag godkjent to nye doktorgradsprogrammer ved Høyskolen Kristiania.

Trine Johansen Meza er kommende rektor ved Høyskolen Kristiania og har hatt ansvar for arbeidet med to nye doktorgradsprogrammer.
Publisert Oppdatert

Høyskolen Kristiania har utviklet en Ph.d. i anvendt informasjonsteknologi og en Ph.d. i kommunikasjon og ledelse på det de opplever som rekordtid i løpet av ni pandemi-måneder.

Styret i Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) behandlet begge programmene på sitt styremøte i dag, og begge programmer fikk ja til godkjenning fra styret.

Fornøyde rektorer

Prorektor forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, Trine Johansen Meza, har ansvaret for å etablere doktorutdanninger.

Meza er også ny rektor for Høyskolen Kristiania og tiltrer 1. august 2022, og etterfølger Arne Krumsvik.

— Da vi i november fikk vurderingene fra de sakkyndige komiteene på søknadene om akkreditering av disse to doktorgradsprogrammene, var det kun et par kriterier som komiteene ikke vurderte at var oppfylt. Det var egentlig mindre punkter og enkelt for oss å skrive tilsvar til NOKUT, sier Meza, i en nyhetsmelding på hjemmesiden til høgskolen.

Utviklingsdirektør og dekan Morten Irgens har hele tiden delt Mezas optimisme.

— Kristiania kunne designe to doktorgradsprogrammer på null tid fordi vi har alt på plass: Sterke fagmiljøer, betydelig forskning, og en unik profil i Norge, sier Irgens.

Powered by Labrador CMS