arbeidsmiljø

Flyskolen stanser all flyging etter varsler

Flyskolen i Bardufoss har stanset all flyging etter flere varsler ved skolen.

UiTs flyskole i Bardufoss har stanset all flyging etter varsler om brudd på arbeidsmiljøloven.
Publisert

UiT - Norges arktiske universitet skal ha mottatt flere varsler om brudd på arbeidsmiljøloven ved flyskolen på Bardufoss. Mandag melder avisen Nordlys at universitetet har stanset all trening ved skolen.

Avisen iTromsø har vært i kontakt med UiT om saken og fått over et skriv fra dekan ved fakultet for naturvitenskap og teknologi Arne O. Smålås.

— UiT har nylig mottatt et antall varsler etter arbeidsmiljøloven knyttet til flyskolen vår på Bardufoss. Vi har satt operativ trening på vent mens vi utreder dette. Av hensyn til taushetsplikt kan vi ikke si mer om hva varslene gjelder, skriver han til avisen.

— Sikkerheten står sterkt

Dekanen ønsker ikke å si hvor mange varsler det er snakk om.

– Det er ikke registrert noen sikkerhetsbrudd eller mistanke om det, men innen luftfart står sikkerheten til de som flyr sterkt, og vi har derfor lav terskel for å sette treningen på vent mens vi jobber med de utfordringene som varslene peker på. Det er en prioritert oppgave for oss å forsøke å finne gode løsninger, slik at vi kan sette i gang med operativ flyging igjen, skriver han til iTromsø.

Ifølge Nordlys skal studentene ha fått varsler om stopp i flygingen forrige uke. UiT jobber med å se om de kan kjøpe trening ved andre flyskoler i Skandinavia for å unngå forsinkelser i studieløpet.

Norges eneste flyskole

Bardufoss, som ligger cirka to timers kjøring fra Tromsø, har Norges eneste statlig finansierte sivile flygerutdanning. Hvert år utdanner de rundt 24 flystudenter til en bachelor.

198 personer hadde bachelor i luftfartsfag ved UiT som førstevalg for studie til høsten 2022. Det er planlagt 12 studieplasser til høsten 2022, som gjør studiet til en av de mest populære om man ser på antall søkere per plass, viser tallene fra Samordna opptak.

Powered by Labrador CMS