konflikt

Flytter flystudentene fra Nord-Norge til Sørlandet

UiT Norges arktiske universitet flytter 30 studenter fra Bardufoss til Arendal.

Flyene har stått på bakken ved UiTs flyskole i Bardufoss
Publisert

I slutten av april ble all flyging stanset hos flyskolen på Bardufoss. Da hadde UiT Norges arktiske universitet mottatt flere varsler om brudd på arbeidsmiljøloven ved skolen. All operativ trening ble satt på vent som følge av det.

Etter det har universitetet jobbet med å kjøpe flytrening fra andre flyskoler i Skandinavia for å unngå forsinkelser i studieløpet. Nå melder avisa Nye Troms at deler av utdanningen flyttes til OSM Aviation Academy i Arendal.

— Vi har gjort en avtale om kjøp av flytimer der, bekrefter universitetsdirektør Jørgen Fossland til avisen.

Midlertidig nødløsning

Det skal ikke være aktuelt å flytte til Arendal permanent, men det er en midlertidig nødløsning enn så lenge det er flystopp i Bardufoss. Nye Troms erfarer at det skal være snakk om en personalkonflikt ved skolen som har gått ut over arbeidsmiljøet.

– Det er ikke registrert noen sikkerhetsbrudd eller mistanke om det, men innen luftfart står sikkerheten til de som flyr sterkt, og vi har derfor lav terskel for å sette treningen på vent mens vi jobber med de utfordringene som varslene peker på. Det er en prioritert oppgave for oss å forsøke å finne gode løsninger, slik at vi kan sette i gang med operativ flyging igjen, sa dekan ved fakultet for naturvitenskap og teknologi, Arne O. Smålås, til avisen iTromsø da varslene først ble omtalt i mai.

Det er de tre kullene som er kommet lengst i utdanningen som blir flyttet sørover for å få flytimene de har krav på. Totalt er det 30 studenter som skal til Arendal.

Eneste statlige flyskole

Bardufoss, som ligger cirka to timers kjøring fra Tromsø, har Norges eneste statlig finansierte sivile flygerutdanning. Hvert år utdanner de rundt 24 flystudenter til en bachelor.

198 personer hadde bachelor i luftfartsfag ved UiT som førstevalg for studie til høsten 2022. Det er planlagt 12 studieplasser til høsten 2022, som gjør studiet til en av de mest populære om man ser på antall søkere per plass, viser tallene fra Samordna opptak.

Powered by Labrador CMS