PÅ FLYTTEFOT

Flytter sykepleie­utdanningen til Oslo

VID vitenskapelige høgskole flytter utdanningstilbud fra Sandvika til Oslo.

VID vitenskapelige høgskole har hatt samlingspunkt for sykepleiestudenter på Kunnskapssenteret i Sandvika.
Publisert Oppdatert

— Vi opplevde en del fysiske utfordringer med å ha studiet i Kunnskapssenteret, sier dekan for fakultet for helsefag ved VID, Elisabeth Jeppesen til Budstikka.

Sykepleiestudiet til VID vitenskapelige høgskole flyttes nå til campus Oslo. Studiet er samlings- og nettbasert, men siden 2022 har studenter kunnet møte hverandre på Kunnsskapssenteret i Sandvika. Det er det nå slutt på. 

Jeppesen påpeker likevel at mange av praksisplassene ved studiet er i Bærum kommune, og at femti prosent av studiet er praksis.

Vernepleieutdanningen til VID vil fremdeles holde til på Kunnskapssenteret, der det har vært sammen med sykepleie siden høsten 2021. 

Studiebarometeret i 2022 viste at sykepleiestudenter ved Vid i Sandvika var de minst fornøyde i hele landet.

— VID startet opp sine studietilbud i sykepleie og vernepleie i Sandvika høsten 2021 i flotte lokaler i det som heter Kunnskapssenteret i Sandvika. Dessverre for oss var det omtrent samtidig med at man startet et enormt byggeprosjekt i Sandvika sentrum, nærmest vegg i vegg med kunnskapssenteret, fortalte Jeppesen til Khrono i fjor.

Vid-rektor Bård Mæland sa i 2020 at oppstarten i Sandvika var en drøm. På det tidspunktet tok Vid over stafettpinnen fra OsloMet. De sa opp sin leieavtale med Bærum kommune i 2019 med utgangsdato 2021, da de siste studentene ville være ferdig utdannet hos dem. 

Endringslogg 18. april kl. 11.33: I en tidligere versjon sto det at studiebarometeret i fjor viste at sykepleiestudentene i Sandvika var de minst fornøyde i landet. Dette er endret til 2022. I 2023 løftet resulatene seg og studentene i Sandvika kom svært høyt på listen over sykepleieutdanninger, opplyser VID-rektor Bård Mæland.

Powered by Labrador CMS