Førsteamanuensis Lill Sverresdatter Larsen ved UiT overtar etter Eli Gunhild By som forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund. Foto: NSF
Førsteamanuensis Lill Sverresdatter Larsen ved UiT overtar etter Eli Gunhild By som forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund. Foto: NSF

Ny leder i Sykepleierforbundet

Ny leder. Førsteamanuensis Lill Sverresdatter Larsen ved UiT ble torsdag valgt til ny forbundsleder i Norsk sykepleierforbund.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lill Sverresdatter Larsen ble torsdag valgt av NSFs landsmøte til å lede Norsk Sykepleierforbund (NSF) de neste fire årene.

Dermed fikk ikke forbundets leder de siste åtte årene, Eli Gunhild Bye, gjenvalg.

Det var seks kandidater til vervet som forbundsleder, og ifølge en nyhetsmelding på nsf.no har det aldri før vært så mange som har stilt til valg i NSFs øverste verv.

Vi er et forbund som er godt posisjonert for framtida.

Lill Sverresdatter Larsen

Ingen av kandidatene fikk mer enn 50 prosent av stemmene i første valgomgang, og i andre valgomgang var det Larsen som fikk flest stemmer.

Ifølge medlemsbladet Sykepleien vant Larsen med 95 stemmer, mens By fikk 57 stemmer.

Underviser sykepleiestudenter

Lill Sverresdatter Larsen var innstilt som forbundsleder av nominasjonskomiteen. Hun underviser på Institutt for helse og omsorgsfag ved UiT Norges arktiske universitet på emner relatert til eldreomsorg, psykisk helse og rus, vitenskapsteori og metode, samt bacheloroppgaven for sykepleierutdanningen, heter det i presentasjonen av henne på uit.no.

Hun har i siste landsmøteperiode sittet i NSFs forbundsstyre og er nestleder i NSF Troms.

— Tusen takk for tilliten. Vi er et forbund som er godt posisjonert for framtida, sa den nyvalgte lederen til stående applaus fra landsmøtet torsdag.

Larsen er særlig opptatt av sykepleiefaglig ekspertise, medlemsengasjement og at NSF i stor grad fronter faget, ifølge nsf.no.

Stolte på UiT

Hun vil nå få permisjon fra jobben på UiT.

— Vi er veldig stolte over at UiTs representant ble valgt til et så sentralt nasjonalt verv. Det er en stor og viktig rolle, med både faglig og politisk betydning, sier Nina Emaus, instituttleder ved institutt for helse-og omsorgsfag ved UiT.

Norsk Sykepleierforbund er med sine 120 000 medlemmer Norges fjerde største fagforening og representerer den største profesjonsgruppen i helsesektoren.

(Saken er oppdatert kl 15 med kommentar fra instituttleder på UiT)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS