Rektor Curt Rice vil sannsynligvis be styret om å ansette en ny lærerdekan tirsdag. Bilde fra et tidligere styremøte på OsloMet. Foto: Ketil Blom Haugstulern

OsloMet-styret ansetter lærerdekan og diskuterer foretak i dag

Styremøte. Ny dekan skal ansettes, ny campus diskuteres og det samme skal uh-loven og foretaksmodell, når styret på OsloMet møtes tirsdag. Følg møtet direkte her.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de første sakene på dagsorden for unviersitetesstyret på OsloMet tirsdag, er ansettelse av ny dekan på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI). Nåværende dekan, Knut Patrick Hanevik, har valgt å gå av til sommeren. Det var 11 offisielle søkere til stillingen og to unntatt offentlighet.

Styremøtet starter klokken 09.00, møtet er lukket fram til ca 10.30. Styret skal ansette ny dekan på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier:

Styret skal atter en gang diskutere ny campus på Lillestrøm og en eventuell flytting fra Campus Kjeller. Saken er en gjenganger i styret, men heller ikke denne gangen skal noe vedtas, kun diskuteres, og fortsatt skjer diskusjonene i lukket møte begrunnet med konkurransehensyn blant de ulike tilbyderne av bygging.

Denne gangen har de også en ny rapport fra Statsbygg å forholde seg til, etter at de har utredet det såkalte null-alternativet - nemlig å fortsatt bli værende på Kjeller.

Innen 1.mai er også samtlige universiteter og høgskoler bedt om å komme med innspill til Kunnskapsdepartementet på forbedringer og forenklinger av rammene for høyere utdanning, deriblant ny tilknytningsmodell. Departementet ønsker å gjøre en mulighetsstudie av foretaksmodell i uh-sektoren, blant annet - etter modell fra helseforetakene. Her finner du sakspapirene.

OsloMet-styret skal også vedta sammenslåing av flere institutter til Handelshøyskolen. I tillegg vil også rektor Curt Rice orientere styret om prosessen med å skaffe flere eiere til Khrono.

Styret begynner kl.09 og er satt opp med tidsplan fram til kl. 14.00.

Fakta

Styremøte osloMet 24. april

Saksliste

Vedtakssaker

  • Dagsorden - Dagsorden 24. april 2018
  • Ansettelse i stilling som dekan LUI
  • Organisasjonsendring - Sammenslåing av School of Management, Institutt for administrasjon og ledelse og Handelshøyskolen ved Fakultet for samfunnsvitenskap.
  • Innplassering av Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ved OsloMet - storbyuniversitetet
  • Forslag til endringer i forskrift om studier og eksamen ved HiOA, forskrift om graden ph.d. ved HiOA - og forskrift om opptak til studier ved HiOA

Diskusjonssaker

  • Nytt campus på Lillestrøm
  • Forenkling og forbedring av rammeverket for universitetet og høgskoler

Orienteringssaker

  • a) - Protokoll Universitetsstyret 06.03.2018 26-2018
  • b) - Referat Sentralt IDF - informasjon, drøfting, forhandling 01.03.2018 26-2018
  • c) - Rektors orientering styremøte 24.04.2018
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS