det nærmer seg påske

Forvirring rundt studenters påskeferie

Regjeringen anbefaler også at det planlegges for digital undervisning ved universiteter og høyskoler den første uken etter påske.

Bent Høie (H), her sammen med forskings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) ber studenter om ikke å reise hjem til påske.
Bent Høie (H), her sammen med forskings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) ber studenter om ikke å reise hjem til påske.
Publisert

I et intervju med NRK torsdag morgen sier helseminister Bent Høie (H) at folk som befinner seg i områder med høyt smittetrykk, bør la være å dra hjem til foreldre eller svigerforeldre i påsken.

Med andre ord er dette noe som vil gjelde blant annet studenter som er bosatt på steder med høyt smittetrykk.

Men så kommer unntaket: Studenter som bor alene eller uten egen familie kan likevel reise hjem, presiserer helseminister Bent Høie til VG.

Så dersom du ikke har flyttet ordentlig hjemmefra, men bor på hybel i en annen by, kan du dra hjem til mor og far, sier han til avisen.

Rådet gjelder ikke for arbeidsreiser.

Til Dagbladet sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad at når det gjelder hjemreise for studenter, så er det noe den enkelte må vurdere.

Råd, ikke påbud

Rostrup Nakstad legger også til at det er en grunn til at det er råd og ikke absolutte påbud.

— Er du student og foreldrene dine bor et annet sted, er de en del av din familie, selv om du ikke ser dem hver eneste dag i studietiden. Om du velger å reise til en eller begge foreldrene dine, så bør du ikke blande deg med andre mennesker, og ikke reise på fester eller oppsøke andre på hjemstedet ditt, sier den assisterende helsedirektøren.

Han understreker videre:

— Det å bruke påsken til å være hyggelig og sosial, bør man ikke gjøre denne påsken.

— Stor risiko

Rostrup Nakstad sier ellers at rådene kan endre seg inn mot påsken ettersom smittesituasjonen utvikler seg hele tiden.

— Risikoen for at smitten sprer seg til andre deler av landet i påsken, er ganske stor. Det er nok grunnen til at helseministeren er ute og presiserer rådene i dag, sier Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Man bør ikke reise rundt i Norge og besøke familie og slekt, for det medfører en risiko for å spre viruset til andre steder i landet, fortsetter Rostrup Nakstad.

— Planlegg for digital undervisning

Når det gjelder tiden etter påske, skriver Regjeringen blant annet følgende på sin hjemmeside:

«Regjeringen anbefaler også at det planlegges for digital undervisning i universiteter og høyskoler den første uken etter påske.»

Powered by Labrador CMS