Ny jobb

Fra Cappelen Damm til Khrono

Khrono har ansatt administrasjonssjef.

Hege Simensen Hermo forlater redaksjonsjefsstilling i Cappelen Damm og tiltrer i en nyopprettet stilling som Khronos administrasjonssjef fra høsten.
Publisert Oppdatert

Hege Simensen Hermo blir Khronos første administrasjonssjef.

Hun kommer fra stilling som redaksjonssjef i Cappelen Damm der hun har jobbet de 10 siste årene.

– Jeg har fulgt med på Khrono under Toves ledelse fra sidelinja siden 2013, og gledet meg stort over hvordan nettavisa har blitt en viktig aktør i både kunnskapssektoren og mediebransjen. Nyheter om forskningspolitikk og høyere utdanning, kombinert med et kritisk og nyansert blikk, er viktig for hele samfunnet, sier Hermo i en kommentar.

Og hun legger til:

– Nå gleder jeg meg til å bli kjent med alle de dyktige journalistene, og til å få være med på å utvikle Khrono videre både som organisasjon og nyhetsmedium.

Ansvarlig redaktør i Khrono, Tove Lie, sier at Hermo vil få en sentral rolle i den organisatoriske og administrative videreutviklingen av avisen.

– Khrono skal inn i en ny organisasjonsmodell i løpet av det nærmeste året og det er mye nytt som må være på plass. Med redaksjoner både i Bergen, Oslo, Trondheim og Brussel – og 17 ansatte er vi i en middels stor norsk avis, og det skal vi være på en smart og effektiv måte administrativt. Samtidig skal vi bruke tid og krefter på den redaksjonelle videreutviklingen av avisen, sier Lie.

– Jeg er svært glad for at Hege takket ja til stillingen. Hun vil gå inn i ledergruppa i Khrono, og avisen har store ambisjoner om å vokse videre, og da trenger vi en enda sterkere administrativ håndt på rattet framover. Jeg ser veldig fram til dette, sier redaktør Lie.

Hege Hermo har tidligere jobbet i Gyldendal og Samlaget, og før det som lektor. Hun har en master i religionsvitenskap fra Universitetet i Oslo og videreutdanning i ledelse fra UiT Norges arktiske universitet.

Powered by Labrador CMS