Nord Universitet

Garanterer minst samme utdanningstilbud i Levanger, Steinkjer og Namsos

— Regionalt nærings- og samfunnsliv etterspør mer kompetanse, sier rektor ved Nord Universitet, Hanne Solheim Hansen

Nord universitet i Levanger.
Publisert

Samtlige listetopper i Nord-Trøndelag garanterer at Nord universitets utdanningstilbud i regionene Innherred og Namdalen skal forbli på minst samme nivå som i dag, melder Trønder-Avisa.

Men utdanningsforbundet ønsker mer konkrete tiltak fra politikerne.

— Vi i Utdanningsforbundet synes de slipper litt lett unna når de kan svare som de gjør. Vi mener en langsiktig og solid basisfinansiering er helt nødvendig for å sikre kvalitet og utvikling i høyere utdanning. Ikke minst det som går på forsknings og utviklingsarbeid. Basisfinansieringen må øke, og studieplassene må fullfinansieres, sier Geir Røsvoll, leder i Utdanningsforbundet i Trøndelag, til Trønder-Avisa.

Nord universitets campuser i Nord-Trøndelag

  • Steinkjer - Rundt 700 studenter
  • Levanger - Rundt 2000 studenter
  • Namsos - Rundt 650 studenter

Kompetanseutvikling og ny kunnskap

Rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen.

— Regionen trenger kompetanse og ny kunnskap i form av forskning for å bidra i den omstilling landet er inne i, sier rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen til Trønder-Avisa.

Hansen trekker også fram at høyere aktivitet krever flere statlige ressurser til universitetet, og understreker at dette er midler politkerne styrer.

— Da tror jeg at de skal vurdere hvilke behov regionen har for kompetanse og forskning. Regionalt nærings- og samfunnsliv etterspør mer kompetanse - ikke kun det vi tilbyr i dag. I tillegg har vi en ambisjon om å ha en del nasjonale utdanninger som rekrutterer nasjonalt og ikke bare regionalt, sier Hansen til Trønder-Avisa.

Powered by Labrador CMS