NTNU

Gir ikke ansatte korona-kompensasjon

Forskerforbundet ønsket kompensasjon til NTNU-ansatte for ekstraordinær innsats under pandemien, men fikk ikke arbeidsgiveren med på forslaget.

Ifølge Forskerforbundet har NTNU gitt uttrykk for at de skal følge opp saken om kompensasjon til neste år.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Oslo har det skapt rabalder etter at rektor Curt Rice ga sine ansatte ved OsloMet en julebonus på 10.000 kroner for ekstraordinær innsats under pandemien.

— Tillegget er ment som en anerkjennelse av den gode innsatsen og løsningsviljen fra alle ansatte, sa Rice da bonusen ble endelig vedtatt i november.

OsloMet-bonusen har naturlig nok satt i gang prosesser ved andre utdanningsinstitusjoner der ansatte også har stått i en særskilt arbeidssituasjon mens koronaviruset har lamslått det norske samfunnet.

Ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) foreslo Forskerforbundet tidligere i høst et lønnstillegg til alle ansatte for å kompensere for ekstraordinær innsats det siste året.

Nå er det klart at NTNU-ansatte ikke får et tillegg, men:

— Vi ble ikke enige om korona-kompensasjon, men arbeidsgiver har sagt at de vil følge opp saken utover neste år og vurdere det på nytt da, sier Lisbeth Aune, hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved NTNU til Universitetsavisa.

Til Universitetsavisa viser Aune til en medlemsundersøkelse der 38 prosent av de som har svart oppgir at de har jobbet mer enn normal arbeidstid som følge av koronaviruset.

— Vi forventer at arbeidsgiver tar grep på individuelt nivå utover våren slik at ansatte får kompensasjon for den ekstraordinære innsatsen og det merarbeidet som er blitt gjort, sier Aune til Universitetsavisa.

Powered by Labrador CMS