skrivekonkurranse

God oppslutning om skrivekonkurransen

Skrivekonkurransen i regi av Khrono og Argument har slått an. I alt 50 bidrag kom inn etter at fristen gikk ut mandag.

Studenter på en lesesal
Allsidige tekster: Studentene har sendt inn alt fra teaterstykker, dikt, taler og prosa. Illustrasjonsbilde.
Publisert Oppdatert

Khrono og det tverrfaglige studenttidsskriftet Argument arrangerer denne våren en skrivekonkurranse. Alle studenter i Norge på bachelor- og masternivå er oppfordret til å levere inn skriftlige arbeider med håp som tema. Mange studenter tok tastaturet fatt, og i alt 50 bidrag var kommet inn da fristen gikk ut 10. april.

Jurymedlem Malene Langvik-Hansen, som også er redaksjonsleder i Argument er svært fornøyd med at så mange valgte å sende inn bidrag.

Ung jente med blondt hår og lyselilla t-skjorte smiler inn i kameraet. Bak henne er et frodig og skogkledd landskap.
Redaksjonsleder i tidsskriftet Argument, Malene Langvik-Hansen.

— Det er kjempebra at vi fikk cirka 50 bidrag. Mange kom inn kvelden før fristen gikk ut. Flere kommenterte i e-posten at de var glade for å få en ikke-akademisk oppgave, der de kunne være kreative.

— Høy kvalitet

Fakta

Skrivekonkurransen

  • Khrono og studenttidsskriftet Argument arrangerer skrivekonkurranse for alle studenter i Norge på bachelor- og masternivå. Temaet for skrivekonkurransen er håp.
  • Frist for å sende inn bidrag var 10. april 2023. Kåring av vinnerne er 6. juni. og premiene er gavekort.
  • Juryen er:

  • Erik Nakkerud: Førsteamanuensis ved Oslo Nye Høyskole.
    • Lars Fr. H. Svendsen: Professor i filosofi ved Universitetet i Bergen.Giir ut boka Håpets filosofi i 2023.
    • Njord V. Svendsen: Journalist i Khrono.
    • Malene Langvik Hansen: Redaksjonsleder i Argument.

Langvik-Hansen har rukket å smugtitte på noen av tekstene og er imponert. Variasjonen er stor med alt fra taler, små teaterstykker, dikt og prosa.

— Noen av diktene jeg har lest har høy kvalitet. Dette har gått over all forventning.

Også Khronos journalist i juryen, Njord Svendsen, er fornøyd:

— Det er gøy og oppløftende at såpass mange har levert bidrag til konkurransen, sier han.

Svendsen har ennå ikke fått lest noen av bidragene som er sendt inn til skrivekonkurransen, men opplyser at den geografiske spredninga er god med bidrag fra hele landet. Han setter også pris på at deltakerne har brynt seg på ulike sjangre.

Det var det tverrfaglige studenttidsskriftet Argument som foreslo at temaet for skrivekonkurransen skulle være håp. Godt timet, mener jurymedlem Njord V. Svendsen. Det er krig i Europa, mange dystre meldinger om klima- og naturkrise, mennesker er på flukt og økonomien er usikker. At temaet er aktuelt blir også illustrert av at et annet jurymedlem, filosof Lars Fr. H. Svendsen, som nylig ga ut boka Håpets filosofi.

Malene Langvik-Hansen forteller at flere innsendere har kommentert at det var et stort skritt for dem å skrive om personlige opplevelser knyttet til håp.

Nå blir det travle tider på jurymedlemmene, som skal lese, vurdere og konkludere. Vinnerne blir kåret 6. juni. Samtidig blir det arrangert en panelsamtale med håp som tema.

Powered by Labrador CMS