dom

Hadde narkotika i skap

En mann i midten av 20-årene er dømt til betinget fengsel for oppbevaring av hasj i et skap på UiT Norges arktiske universitet.

En mann ble pågrepet for oppbevaring av hasj i et skap ved UiT.
Publisert

En mann i midten av 20-årene ble pågrepet vinteren 2021, samme dag som et beslag på 92 gram hasj ble gjort. Hasjen ble funnet i en bil mannen disponerte og i et skap på UiT Norges arktiske universitet i Alta.

Altaposten omtalte dommen først.

Mannen erkjente oppbevaringen og straffskyld deretter. I Helgeland tingrett i mai 2022 ble han dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for forholdet. Påtalemyndighetene mente funnet tilsa en dom på mellom 40 og 45 dager ubetinget fengsel. Ubetinget vil si at han må sone straffen.

Anket straffen

Selve straffeutmålingen anket mannen til lagmannsretten. Der forklarte han at han på tidspunktet han ble pågrepet var inne i en periode med tungt rusmisbruk.

«Lagmannsretten finner at straffen passende kan settes til fengsel i 30 dager, som gjøres betinget med prøvetid på to år», heter det i dommen fra Lagmannsretten.

Ved at dommen ble endret fra ubetinget til betinget slipper mannen å sone i fengsel, med mindre han utfører andre straffbare handlinger i løpet av prøvetiden på to år.

Annen sak i oktober

I oktober skal en annen sak om hasjoppbevaring ved UiT opp i Vestre Finnmark tingrett.

Der er en mann tiltalt for å ha lagret, eller medvirket til å lagre, 576,9 gram cannabisharpiks i et elevskap.

Powered by Labrador CMS