cv-juks

Har oppført utdannelse de ikke har på CV-ene sine

Det svenske TV-programmet «Uppdrag granskning» har avslørt at flere svenske statsråder har bløffet på CV-ene sine.

Den svenske politikeren Erik Slottner er en av tre sittende statsråder i Sverige som har bommet med informasjonen i deres egne CV-er.

«Uppdrag granskning» har den siste tiden gått grundig til verks for å granske svenske politikeres CV-er og sammendrag av sine utdannelser og yrkesliv.

Det svenske TV-programmet har blant annet funnet ut at flere av statsrådene har ført opp utdannelse de ikke har på CV-ene sine.

Det var NTB som meldte dette først i Norge. De har sitert det svenske nyhetsbyrået TT.

To fra Kristdemokraterna

Administrasjonsminister (civilminister på svensk journ anm.) i Finansdepartementet, Erik Slottner, har for eksempel oppgitt at han har en grad i statsvitenskap fra Linköpings Universitet, mens han i realiteten bare har gått tre av de åtte semestrene som graden krever.

Samferdsels- og boligminister Andreas Carlson skriver at han gjennom tre år hadde tatt frie emner i juss og kommunikasjon, mens det i realiteten dreide seg om ti uker.

Begge de to ovennevnte politikerne representerer Kristdemokraterna.

Hevder sin uskyld

«Uppdrag granskning» har også funnet ut at eldre- og sosialminister Anna Tenne (Moderaterna) har oppgitt en grad i europeisk administrasjon fra Linnéuniversitetet og Edinburgh University.

I realiteten var heller ikke denne graden fullført, og studiene i Skottland kunne ikke kobles til programmet.

Som følge av SVTs avsløringer har de tre ministrene gjort endringer i CV-ene sine. De hevder også at det ikke var de selv som skrev CV-ene som presenteres på den svenske regjeringens hjemmesider.

Powered by Labrador CMS