Skulle jeg få landsmøtets tillit til å være en del av arbeidsutvalget får de en nestleder som vil jobbe for tettere oppfølging av medlemslagene, skriver Vilde Henningsgård. Foto: Brage Lie Jor
Skulle jeg få landsmøtets tillit til å være en del av arbeidsutvalget får de en nestleder som vil jobbe for tettere oppfølging av medlemslagene, skriver Vilde Henningsgård. Foto: Brage Lie Jor

Institusjonene feiler på informasjon

Ansvarliggjøring. Å lede handler i stor grad om å lytte og man trenger ikke være kontroversiell for å fremme studentenes interesser, svarer Henningsgård på kritikk fra studentleder ved UiT, Daniel Hansen Masvik.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder for Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet, Daniel Hansen Masvik, hevder i et innlegg at jeg debatterer lavthengende frukt.

Det er så klart intet kontroversielt over å mene at universiteter må formidle korrekt informasjon, og det virker som om Masvik og jeg er enige i at korrekt informasjon skal være en selvfølge.

Hvis Masvik er bekymret for at jeg bare kommer til å bli en forsinket kommentator, så kan jeg forsikre ham om at det ikke vil være tilfellet.

Vilde Henningsgård

Likevel feiler flere institusjoner på dette, med store konsekvenser for studentene, og da er det verdt å uttale seg om. Dette har tross alt vært et problem i mitt eget utdanningsfelt siden 2009. Så lenge gårsdagens nyheter fortsatt er et problem er de fortsatt aktuelle å snakke om.

Å lede handler i stor grad om å lytte og man trenger ikke være kontroversiell for å fremme studentenes interesser. Det er langt mer viktig at man er lydhør for de problemene studenter har og tenker konsekvent og langsiktig om løsningene på disse problemene. Studentbevegelsen har en svakhet i at vi bytter ut ledelse årlig, og da trenger vi ledere som viderefører det gode arbeidet som kom før oss. Det er mer viktig at vi fokuserer langsiktig på allerede definerte problemer, framfor å gå etter spennende meninger i en valgkamp.

Jeg planlegger å bruke tiden fram mot landsmøtet i Norsk studentorganisasjon til å vise hva jeg står for. Hvis Masvik er bekymret for at jeg bare kommer til å bli en forsinket kommentator, så kan jeg forsikre ham om at det ikke vil være tilfellet.

Skulle jeg få landsmøtets tillit til å være en del av arbeidsutvalget får de en nestleder som vil jobbe for tettere oppfølging av medlemslagene. Dette er ingen liten jobb og krever stor evne til koordinering og langsiktig tankegang.

Masvik er raskt på ballen med å utfordre kandidatene til årets valg. Jeg vil takke for interessen og oppfordringen og kan love at jeg skal være både tydelig og synlig i tiden framover. Jeg håper flere delegasjoner følger etter Masvik også når de andre kandidatene begynner å melde seg.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS