VANT KÅRING

Her er årets museum

Får ros for nytenkning og og innovativ og dristig formidling.

Tidligere rektor ved UiB, Dag Rune Olsen i Hvalsalen etter oppussingen i 2019. Nå er museet premiert.
Publisert

Universitetsmuseet i Bergen er kåret til årets museum på bakgrunn av den oppgraderingen som skjedde før gjenåpningen høsten 2019.

– Det er med stolthet og ydmykhet vi tar i mot prisen for Årets museum 2021 etter å ha vært nominert sammen med Nordlandsmuseet, Museum Stavanger og Norsk Oljemuseum, sier museumsdirektør Henrik von Achen til Universitetet i Bergens nettsider.

Innovativ og dristig formidling

– En tillitserklæring og stor inspirasjon for oss, sier museumsdirektør Henrik von Achen

«Vinneren er et museum som gjennom nytekning og nye måter å formidle historie og forskning på har gjennomført en omfattende rehabilitering av bygninger og utstillingsfasiliteter. Like viktig som å åpne rommene og etablere nye møteplasser er måten de gjennom sin innovative og dristige formidling ønsker publikum og kommende generasjoner velkommen uten å bryte båndet til tradisjonen. De som kjenner museet fra før vil fortsatt føle seg hjemme i det som både er et historisk og kulturet viktig symbol for byen og regionen det ligger i.

I den moderne tekning rundt kunnskap og viten er det viktige samspillet mellom forskning og nysgjerrighet. De tar de samfunnsomveltningene på største alvor. Slik blir vinneren en tradisjonsbærer som står støtt i fremtiden uten å miste perspektivene.», het det i komiteens begrunnelse.

Stor anerkjennelse

Nåværende rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen er også svært stolt over kåringen.

– Dette er virkelig en stor anerkjennelse. Universitetsmuseet ved UiB er en av våre viktigste arenaer for forskningskommunikasjon, og gjennom utstillingene får vi dele kunnskap til alle som besøker oss. Et universitetsmuseum er også noe annet enn en ren formidlingsarena, det er en viktig aktør for forskning og forvaltning. Vi er veldig glade for denne utmerkelsen, sier Hagen til UiB.

Powered by Labrador CMS