10 navn

Her er Nord universitets forslag til eksterne styrekandidater

En liste med fem kvinner og fem menn oversendes Kunnskapsdepartementet. Se hele listen her.

Alf Rasmussen, Petter Aaslestad og Aili Keskitalo er på Nord unviersitets liste over mulig styremedlemmer til styreperioden 2021-2025.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sametingspresident Aili Keskitalo og direktør for Brønnøysundregistrene Lars Peder Brekk er blant personene som foreslås som eksterne styrekandidater for den kommende styreperioden ved Nord universitet.

Styreperioden starter 1. august 2021 og varer til 31. juli 2025.

Se hele listen nederst i saken.

52 år gamle Aili Keskitalo er for tiden sametingspresident i det norske Sametinget, noe hun også var fra 2005 til 2007 og fra 2013 til 2017.

I denne omgang varer vervet til høsten 2021. Kautokeino-kvinnen har en mastergrad fra Copenhagen Business School, og er politiker av yrke. I løpet av våren skal Kunnskapsdepartementet avgjøre om hun blir en av fire eksterne styremedlemmer i det nye styre ved Nord universitet.

— En flott liste

Forslag til eksterne styremedlemmer skal fremmes av sittende styre, og departementet har bedt styret om å foreslå ti kandidater, fremkommer det i en pressemelding fra Nord universitet.

På styremøtet 5. februar vedtok styret en liste på ti aktuelle kandidater som nå oversendes til Kunnskapsdepartementet.

— Vi har fått en flott liste med kandidater med variert og høy kompetanse, som alle kan bidra til å videreutvikle Nord universitet, uttaler nåværende styreleder ved Nord universitet, Vigdis Moe Skarstein, i pressemeldingen.

Dansk innspill

Direktør i Brønnøysundregistrene, Lars Peder Brekk, er en annen styret har foreslått. Ifølge Regnskapstall.no har Brekk styreroller i åtte selskaper fra før, og han er styreleder i fire av dem.

Brekk var i noen få måneder statsråd i Fiskeridepartementet i Bondeviks første regjering på 2000-tallet. Han representerer Senterpartiet, og har blant annet vært næringsleder i Stortingets næringskomité fra 2005 til 2007, samt statsråd i Landbruks- og matdepartementet i Jens Stoltenbergs andre regjering.

Brekk er utdannet ved Universitetet i Oslo.

Universitetsstyret har også sett til Danmark og Sverige i søken etter mulige styremedlemmer. Kirsten Suhr Bundsgaard er direktør ved professionshøjskolen VIA, og er ifølge hennes egen Linkedin-profil en visjonær leder med sterke verdier og høy integritet.

Anders Söderholm er generaldirektør i det svenske Universitetskanslerämbetet

NTNU-professor

Blant de andre på listen finner vi navn som Petter Aaslestad, professor i litteraturvitenskap ved NTNU, generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet Alf Rasmussen og instituttleder ved Universitetet i Sørøst-Norge, Camilla Trud Nereid.

Kunnskapsdepartementet har lagt til grunn at et nytt styre skal ha ulik, men utfyllende kompetanse og erfaring, samt representere privat og offentlig sektor så vel som kultur og samfunnsliv.

— Dette for å ivareta et bredt spekter av samfunnsinteresser og samtidig ivareta universitetets egenart, går det frem av pressemeldingen. I tillegg til de eksterne styremedlemmene skal det velges inn fem ansattrepresentanter og to studentrepresentanter, fremkommer det i pressemeldingen fra Nord universitet.

Her er hele listen:

  • Anders Söderholm (1961, Sverige), generaldirektør, Universitetskanslerämbetet (UKA)
  • Grete Ellingsen (1976, Sortland), rådgiver, Vesteraalen Innovasjon
  • Kirsten Suhr Bundgaard (1972, Danmark), direktør, professionshøjskolen VIA
  • Aili Keskitalo (1968, Kautokeino), sametingspresident (frem til høsten 2021)
  • Petter Aaslestad (1953, Trondheim), professor i litteraturvitenskap, NTNU og tidligere leder i Forskerforbundet sentralt
  • Alf Rasmussen (1954, Trondheim), generalsekretær, Universitets- og høgskolerådet
  • Hans Jakob Hegge (1969, Stavanger), direktør for sikkerhet og bærekraft, Equinor
  • Camilla Trud Nereid (1963, Trondheim), instituttleder, Universitetet i Sørøst-Norge
  • Lars Peder Brekk (1955, Rørvik), direktør Brønnøysundregistrene og tidligere sentral Sp-politiker
  • Tanja Storsul (1970, Oslo), direktør, Institutt for samfunnsforskning
Powered by Labrador CMS