Studenthus

Her kan studentene trene, danse, ta en øl – og studere

Det nye studenthuset til NTNU i Ålesund ble offisielt åpnet torsdag og ligger sentralt på campus.

Det var studentleder Ole Markus Simonsen som fikk æren av å klippe snora til det nye studenthuset sammen med ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal. Til høyre: Jørgen Sunnvoll, studentrepresentant i Sit og Karl Johan Sunde fra Brødr. Sunde, som er sponsor av bygget.
Publisert Oppdatert

De nyinnflyttede studentene i Sundebygget slipper å vente på bussen for å komme seg til campusen. I stedet kan de trene, gå på konsert, sole seg på takterrassen og sove lengre. De nye studentboligene ligger nemlig mindre enn et steinkast fra de andre bygningene på campus.

– Dette er en merkedag for regionen og for studentene ved universitetet i Ålesund, sa Ole-Markus Simonsen, leder for studentparlamentet i Ålesund under åpningen, ifølge en pressemelding fra campusen.

Sundebygget er 7 etasjer høyt. I kjelleren kan studentene stikke innom en kafe og bar, eller konsertscenen. I 1. etasje holder innovasjonshuben til, et lokale som kan brukes til mye: Blant annet hverdagssoner, messer, konserter og undervisning. Det er også her treningssenteret ligger.

Opp i 2. etasje er det satt av møterom og kontorer til studentfrivilligheten, og Studentsamskipnaden (Sit) får kontorer her.

I 3. til 7. etasje er det ett kollektiv per etasje, som hver har 15 eller 16 hybler, til sammen 85 studenthybler. Studentene deler kjøkken og stue, men har egne bad. Ønsker de å trekke frisk luft, er det det minste problem. Alle kollektivene har tilgang til en solvendt takterrasse. «Et fantastisk panorama mot sunnmørsalpene», som det heter på Sits hjemmesider.

- Skal bli et naturlig samlingspunkt

Sundebygget består av 7 etasjer og en kjeller. I 3. etasje ligger takterrassen (til venstre) som alle beboerne kan bruke.

– For prosjektgruppa har det hele tiden vært viktig at det nye studentbygget skal ligge i nær tilknytning til universitetet, og være et naturlig samlingspunkt for studenter, arbeids- og næringsliv og akademia, sa viserektor Annik Magerholm Fet under åpningen.

Det er Sit, Brødr. Sunde, NTNU og Ålesund kommune som har sørget for at bygget nå har reist seg. Brødr. Sunde er en vesentlig sponsor og det er derfor studenthuset har fått navnet Sundebygget.

– Å skape et bygg som gir rom for et rikt og meningsfullt studentliv har vært viktig for oss, sa Audhild Kvam, administrerende direktør i Sit.

Ifølge pressemeldingen fra NTNU sa hun at det har vært viktig for Sit å selv få være med å påvirke utforming av det nye bygget. Innholdet skal sikre aktivitet og sosialt liv, også utover vanlig arbeidstid.

Nytt og moderne i innovasjonshuben. Her taler Audhild Kvam fra Sit.
Powered by Labrador CMS